Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Seriovy port na NB

Seriovy port na NB

Procesory, grafické karty, matičné dosky, pevné disky,...

Moderátori: psichac, Moderátori

Re: Seriovy port na NB

Odoslaťod pocitujlasku » 20 Jún 2019, 09:38

Mek napísal:Nie nie, myslim PL2302. Windows to detekuje korektne, ale v device manageri je vykricnik a prevodnik nefunguje.

To je divne, ja mam niekolko zariadeni s PL2302 a funguju v pohode. Vsetko z ciny. Ale oni aj origo maju problem, ked cez nich ladujes vela dat, naplni sa buffer a vytuhne. Az tak, ze windows nereaguje ani na odpojenie/zapojenie do usb, a musi sa resetnut cely komp. Iny problem som s nimi nezaznamenal. Problem maju tie ftdi232 bol dost znamy: https://hackaday.com/2014/10/22/watch-t ... ake-chips/

romiadam: vyzera to na obycajnu Rx Tx komunikaciu, takze staci ti prevodnik USB/TTL s log. urovnou bud 3.3V, alebo 5V podla toho PIC.
Pripojis to priamo na piny RC6 a RC7 a mas usetreny max232 a zjednodusene zapojenie. SW, ktory s tym picom komunikuje by nemal mat problem, ak bezi na xp a vyssie, kde uz nie je priamy pristup na seriovy port, alebo vsetko to ide cez system.
Intel, Nvidia, Ubuntu, Firefox, Asus, Nissan, Jelinek 52%, Metal
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4657
Vek: 36.74
Založený: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 18

Re: Seriovy port na NB

Odoslaťod miroja » 20 Jún 2019, 10:14

Docking station si nezvazoval? Myslim, ze to by bola dost veklka istoa.
Pouzival som USB/COm belkin, tie nechodili na vzdy100 %, samozrejme nativny poort co som mal na NB nikdy nesklamal.
miroja
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 2035
Vek: 57.56
Založený: 01.02.2010
Bydlisko: Liptov (občas Tekov)
Karma: 15

Re: Seriovy port na NB

Odoslaťod romiadam » 20 Jún 2019, 11:31

Diki pani za rady. Tak som to objednal a do konca juna by to malo prist. Potom sa ozvem ako to cele dopadlo.
Este si musim nastudovat ako z Labview poslat 1byte do PIC a ako poslat z PIC do Labview. To ale chvilu potrva.

Existuje neaka jednoducha moznost ako poslat z Win7 do tych pinov 1byte a bud log analyzatorom alebo osciloskopon to detekovat? Popripade naopak, ale naopak uz budem asi musiet napisat kratky kod pre PIC aby tam poslal ten 1byte, ze?
Len narychlo otestovat ze kabel funguje a komunikuje s win7.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3144
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: Seriovy port na NB

Odoslaťod pocitujlasku » 20 Jún 2019, 11:41

existuje. ale teraz si neviem spomenut, ako sa volal. bol celkom premakany, vedel si tam posielat na port nielen jednotlive bajty, ale aj davkovo + mal terminal pre prijem, takze si videl aj to, co ti prislo. bol to len jeden exe, a dost som ho vyuzival pri testovani komunikacie na arduine.
EDIT: mam to. RealTerm - https://realterm.sourceforge.io/
alebo pre jednoduche veci stary dobry putty :)
Intel, Nvidia, Ubuntu, Firefox, Asus, Nissan, Jelinek 52%, Metal
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4657
Vek: 36.74
Založený: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 18

Re: Seriovy port na NB

Odoslaťod romiadam » 20 Jún 2019, 15:07

Super. Diki moc. Ked pride ten kabel vyskusam to.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3144
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: Seriovy port na NB

Odoslaťod Andy99 » 20 Jún 2019, 15:35

Andy99
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 304
Vek: 31.35
Založený: 05.03.2008
Bydlisko: Bratislava
Karma: 20

Re: Seriovy port na NB

Odoslaťod peterple » 20 Jún 2019, 18:12

Terminálov je hafo, len si treba vybrať. Ten posledne spomínaný som prestal používať z dôvodu jeho pomalosti. Keď sa posielalo stále tak chudák nestíhal vykreslovať. Čistá hrúza. Teraz používam terterm.
Otestovať príjem aj vysielanie ide aj bez PIC, skopu či analyzátora. Stačí prepojiť TxD a RxD. Potom pošleš písmeno a musíš ho prijať a vypísať (samozrejme musí byť vypnuté echo na termináli). Volá sa to nulový modem.
Ukáž múdremu chybu a on sa ti poďakuje. Ukáž chybu hlupákovi a on sa urazí.
peterple
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1950
Vek: 53.02
Založený: 25.06.2013
Bydlisko: Krajné
Karma: 52

Re: Seriovy port na NB

Odoslaťod datam » 26 Jún 2019, 14:04

Možno niekomu pomôže moja skúsenosť. Nakúpil som kvantá prevodníkov USB/RS232 a poviem že vždy sa našiel nejaký problém. Neskúmal som či je problém v prevodníku alebo danom zariadení. Príčina bola buď zlé časovanie zbernice alebo neúplná HW podpora. Od momentu čo som kúpil tento posledný nemám problém nikde sa pripojiť. Či sú to nejaké staré zariadenia alebo nové veci tak všetko šľape ako má. Dúfam že to nebude brať niekto ako reklamu ale používam MINI 5.0/232 a MINI 5.4/422 bez najmenších problémov.
datam
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 2342
Vek: 37.59
Založený: 24.04.2008
Bydlisko: SVK
Karma: 2

Re: Seriovy port na NB

Odoslaťod romiadam » 28 Júl 2019, 16:55

Tak, prevodnik mi prisiel uz pred par tyzdnami, a dostal som sa k tomu az dnes a cele spojazdnil. Zatial som poslal 1byte z PIC do Labview a funguje to pekne bez problemov. Este to vyskusa naopak, ale to by malo tiez chodit. Labview ten byte z PC pekne nacita. Kupoval som tu TTL verziu, takze netreba ziaden MAX323.

https://www.ebay.ie/itm/USB-to-TTL-Seri ... 2749.l2649

Toto je len skor informacia (spatna vazba pre tych co by nieco podobne riesili).
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3144
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: Seriovy port na NB

Odoslaťod AlbiDartanan » 28 Júl 2019, 20:31

Mohlo sa skúsiť aj niečo ako ADAFRUIT 2264 (SPI, I2C, serial UART, JTAG a iné ) ....
"Possible is that which can be done immediately, impossible that which takes a little longer..."
intitle:"index of " XXX YYY -html -htm -php -asp -cf -gsp
Mamont. Largest FTP Search Engine = http://www.mmnt.ru/int/
http://www.mmnt.net/
AlbiDartanan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1735
Vek: 35.59
Založený: 09.07.2009
Karma: 8

Re: Seriovy port na NB

Odoslaťod romiadam » 28 Júl 2019, 20:39

Neozumiem..., poslat data do LabView cez SPI alebo i2C. To si myslel?
Ja som v tomto amater, ale co ja viem ze na UART tam exitstuje funkcia. Ci to existuje aj na SPI alebo I2C to neviem.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3144
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: Seriovy port na NB

Odoslaťod AlbiDartanan » 04 Aug 2019, 23:32

ADAFRUIT 2264 - vie robiť "množstvo" rozhraní ( aj RS 232 ) .Záleží na tebe aké si cez neho nastavíš / nahráš .....
"Possible is that which can be done immediately, impossible that which takes a little longer..."
intitle:"index of " XXX YYY -html -htm -php -asp -cf -gsp
Mamont. Largest FTP Search Engine = http://www.mmnt.ru/int/
http://www.mmnt.net/
AlbiDartanan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1735
Vek: 35.59
Založený: 09.07.2009
Karma: 8

Re: Seriovy port na NB

Odoslaťod romiadam » 05 Aug 2019, 09:36

uz chapem. Je to vlastne nieco o nastavis co to ma by a to je to. Ked chces aby to bolo rozhranie RS 232 tak po patricknom nastaveni (asi software) je to RS 232. :thumbup:
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3144
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Predchádzajúca

Naspäť na Hardvér

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.52 sekúnd