Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • XBOX360 prerazenie zdroja?

XBOX360 prerazenie zdroja?

Pomoc s ostatnými vecami okolo elektroniky

Moderátori: mirosne, Moderátori

XBOX360 prerazenie zdroja?

Odoslaťod Radus » 13 Jan 2020, 16:01

Zdravím vospolok, dostal sa ku mne na opravu XBOX360, diagnóza - "amen cma.." (nereaguje na zapnutie).
Meraním som zistil že zdroj VCPU má oproti zemi asi 2ohmy a zdroj VGPU asi 4ohmy. Zdroje sú obvodovo nezávyslé. Ak by mal takýto odpor len jeden, skonštatoval by som prerazený mosfet, ktorých je tam paralelne habadej. Ale žeby sa prerazili obe zdroje? Otázka znie, je normálne namerať taký odpor na napájani CPU alebo GPU (ktoré je asi 1,6V?), alebo hľadať v oboch zdrojoch prerazený mosfet? Je možné aby napatie ohmetra už otváralo prechody v čipoch a dávalo mi také divné výsledky?
Ďakujem za radu, kým začnem vyťahovať mosfety...
Radus
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1044
Vek: 37.9
Založený: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 7

Re: XBOX360 prerazenie zdroja?

Odoslaťod straciam » 13 Jan 2020, 17:22

ledka na adapteri svieti? ak hej akou farbou?
No password, no problem.
Ins-piration
straciam
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1214
Vek: 34.29
Založený: 06.01.2009
Bydlisko: Podbrezova
Karma: 31

Re: XBOX360 prerazenie zdroja?

Odoslaťod Radus » 13 Jan 2020, 18:10

Orandžová, adaptér sa skúšal aj vymeniť za iný, ani ťuk.
Napájanie 3V som zistil na tej malej ovládacej doske vpredu kde je tlačítko ON. Inak nikde nič. Kondenzátory nenafúknuté, v ničom nieje vyrazená diera :) Zmeral som celé kondenzátorové sekcie a vyzeralo to dobre...
Radus
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1044
Vek: 37.9
Založený: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 7

Re: XBOX360 prerazenie zdroja?

Odoslaťod JaroslavF » 13 Jan 2020, 18:54

Radus napísal:je normálne namerať taký odpor na napájani CPU alebo GPU (ktoré je asi 1,6V?)

Ano je, z mojich skusenosti minimalne GPU ma velmi maly odpor ( ved uz len nutnost chladenia svedci o velkom prudovom odbere, pricom pri 1,6V napajani ten odpor ani logicky nemoze byt velky ). Nevravim, ze tam nebudes mat problem v tejto linii, ale problem bude asi inde.
Neviem presne, ako pracuje xbox, ale predpokladam ze tam bude obdoba Super I/O cipu z PC, ktory zahajuje startovaciu sekvenciu. Pokial mas 3V ( 3.3V ) na tlacidle, po zatlaceni by tam malo byt 0V. Ono mozno je len chyba v tlacidle. Ak sa tato zmena napati po stlaceni dostane az k superio ( tzn aj cela cesta k jeho pinu nie je porusena ), tak je dost mozne, ze je niekde skrat ( kludne aj v hore spomenutych napajacich liniach, no ako vravim, gpu ma maly odpor medzi + a zemou ). Tu ti ale neporadim, pretoze neviem ake napatia ma xbox na doske. Ak je tam nejake hlavne, z ktoreho vznikaju dalsie, skusil by som prave odneho, laboratornym zdrojom zistit, ci nie je v skrate.
JaroslavF
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 160
Vek: 29.53
Založený: 05.02.2012
Bydlisko: Hrinova
Paragraf: 21
Karma: 1

Re: XBOX360 prerazenie zdroja?

Odoslaťod AlbiDartanan » 13 Jan 2020, 19:26

Nič v zlom ale vážne sa chceš pustiť / skúsiť opravu xboxu 360 :biggrin: ....

Tak ako prvé :
1. zapoj napájací zdroj na xbox 360
2. stlač tlačítko on/off .
3. pozeraj na "farbu" led - ky ktorá je na zdroji .
Pokiaľ sa ti na okamih prepne z oranžovej na zelenú a potom naspať na oranžovú je tam niekde chyba pri bootovaní systému alebo inicializácia .
Pokiaľ ti na zdroji "blikne" červená" je tam niekde skrat / to bude "sranda" zistiť .....
Pokiaľ ti tam stále svieti oranžová môže tam byť viac chýb ....
"Possible is that which can be done immediately, impossible that which takes a little longer..."
intitle:"index of " XXX YYY -html -htm -php -asp -cf -gsp
Mamont. Largest FTP Search Engine = http://www.mmnt.ru/int/
http://www.mmnt.net/
AlbiDartanan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1788
Vek: 35.72
Založený: 09.07.2009
Karma: 8

Re: XBOX360 prerazenie zdroja?

Odoslaťod Radus » 13 Jan 2020, 23:44

JaroslavF napísal:Ano je, z mojich skusenosti minimalne GPU ma velmi maly odpor.....

Ďakujem za odpoveď. Mne ešte prišlo divné že odpor bol rovnaký aj keď som prehodil meracie hroty, merák som použil obyčo, teda typujem že meria odpor jednosmerným napätím, potom pri prehodení meracích hrotov, by sa mal odpor meniť ak meraným napätím napájam elektroniku... no neviem
K tomu tlačítku, to som skontroloval, bolo by to veľmi pekné keby bolo zlé len tlačitko. To je inak na samostatnej doske aj s nejakým procesoríkom, myslím že ten obstaráva celkové riadenie zapínania...
Možno skúsim napojiť tú doštičku samostatne na log. anal. a uvidím či pri stlačení tam niečo prebehne...

AlbiDartanan napísal:Nič v zlom ale vážne sa chceš pustiť / skúsiť opravu xboxu 360 :biggrin:

...eee, za pokus nič nedám :) Písal som ti SS
Radus
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1044
Vek: 37.9
Založený: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 7

Re: XBOX360 prerazenie zdroja?

Odoslaťod AlbiDartanan » 14 Jan 2020, 15:00

:lol:
Ako som už písal keďže ti nechce nabehnúť tak tam je viacero možností .....

Väčšinu štartovania má na starosti SB a ANA .
Ana dodáva do SB STBY_CLK(48MHZ) tak ak to tam chýba tak môže byť odídená ANA alebo kryštál .....
Môžeš mať odídený aj ARGON board (to máš tú prednú doštičku z on / off tlačítkom) - v tom prípade by sa mohol dať "naštartovať" tým že stlačíš eject tlačítko ....
Môže tam byť ešte niekoľko rôznych chýb :
Chýbajúce napájacie napätia STBY ....
Môžu tam byť odpálené poistky FB na STBY ....
Môžu tam byť odpálené stabilizátory na STBY (U5B1 - FT5N1; U5B2 - FT5N2 )....
Môže tam byť "pošahaný" konektor J9A1 5P0STBY (merací bod FT8N1) ...
Môže tam byť "pošahaný" aj samotný napájací zdroj (pokiaľ nedáva 5V ... )

Najskôr začni možno od konektoru J9A1 5P0STBY (merací bod FT8N1) ...
Potom stabilizátory na stby (U5B1 - FT5N1; U5B2 - FT5N2 )....
Jednotlivé poistky pre stby ....
STBY_CLK(48MHZ) ...
"Possible is that which can be done immediately, impossible that which takes a little longer..."
intitle:"index of " XXX YYY -html -htm -php -asp -cf -gsp
Mamont. Largest FTP Search Engine = http://www.mmnt.ru/int/
http://www.mmnt.net/
AlbiDartanan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1788
Vek: 35.72
Založený: 09.07.2009
Karma: 8

Re: XBOX360 prerazenie zdroja?

Odoslaťod Radus » 14 Jan 2020, 15:38

Ďakujem, prídem domov, hodím kuk ak stihnem, ďakujem za rady... napíšem čo som zistil...
Radus
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1044
Vek: 37.9
Založený: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 7

Re: XBOX360 prerazenie zdroja?

Odoslaťod straciam » 14 Jan 2020, 16:36

na xboxe su na na prednom paneli na spodku dva otvory na konektory,( pripadne prejdi vsetky konektory). nazri do nich. podla vsetkeho budu pozohynane kontakty.
pri vypnutom xboxe ich skus narovnat aby sa navzajom nedotykali. potom skus pripojit zdroj a zapnut
No password, no problem.
Ins-piration
straciam
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1214
Vek: 34.29
Založený: 06.01.2009
Bydlisko: Podbrezova
Karma: 31

Re: XBOX360 prerazenie zdroja?

Odoslaťod Radus » 14 Jan 2020, 20:36

straciam napísal:na xboxe su na na prednom paneli na spodku dva otvory na konektory...

Ďakujem za tip, konektori som prešiel, sú v poriadku...
Radus
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1044
Vek: 37.9
Založený: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 7


Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: gogo a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.40 sekúnd