Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • CNC Frézka pre DPS

CNC Frézka pre DPS

Všetko to čo sa inde nehodí

Moderátori: psichac, Moderátori

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod boraicho » 02 Mar 2020, 23:27

hej? ta čomu?
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 11976
Vek: 31.28
Založený: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 46

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod maher » 03 Mar 2020, 00:50

boraicho, čo keby si vyskúšal znížiť výkon lasera a nakresliť DPS na fotocitlivý kuprextit
maher
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 544
Založený: 10.09.2008
Karma: 4

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod romiadam » 03 Mar 2020, 02:49

Preco ti tam vznikli tie vypalene bodky?
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3337
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod lh » 03 Mar 2020, 07:14

Predpokladám že preto, lebo stroj v rohoch a pri každej zmene smeru spomaľuje, a tým pádom v rohoch a oblúkoch na jednotku dĺžky pripadá väčší výkon ako na priamych úsekoch. Ak to znesú tie krokové motory (nebudú sa Ti strácať kroky) a dá sa v ovládacom SW nastaviť akceleračná/ deceleračná rampa, tak by som si dovolil, aj keď z pozície neskúseného mašinistu poradiť, tieto rampy nastaviť čo najprudšie*. Ale môže sa stať, že sa dostaneš na limity zariadenia.
*rada je zvyraznená, aby nedošlo k nedorozumeniu

Edit: upresnenie, gramatika
lh
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 691
Vek: 41.9
Založený: 23.03.2013
Bydlisko: z južnej strany Poľany
Karma: 2

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod ace1x » 03 Mar 2020, 19:03

Musí přehrát firmware a použít pro zapnutí laseru příkaz M4 namísto M3. M4 způsobí snížení výkonu při dojezdech do koncových poloh a následných rozjezdech. Brachio nechce flashovat na GRBL 1.1 a tak to jinak nevylaseruje. Starší firmware, který tam má tuto funkci nepodporuje.
ace1x
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 265
Vek: 35.8
Založený: 06.09.2014
Bydlisko: okr. Šumperk
Karma: 25

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod boraicho » 03 Mar 2020, 19:16

ešte som sa k tomu nedostal.
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 11976
Vek: 31.28
Založený: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 46

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod boraicho » 26 Mar 2020, 23:17

100% kvalitka , rozmer 50x120mm , po maličkých úpravach, spustený autolevel, namiesto klieštin iba spojka, ktoré je BEZproblemova...
nejake fotečky... , nejake videjko...
poďte páni inžinieri to vyvrátiť... :finga: :butthead: :axe: :ANAL: :rolleyes: :mrgreen:

Prílohy
2020-03-26-20-49-45-218.jpg
2020-03-26-20-50-08-496.jpg
2020-03-26-20-50-17-199.jpg
IMG_20200326_204741.jpg
IMG_20200326_204837.jpg
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 11976
Vek: 31.28
Založený: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 46

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod ypsi » 26 Mar 2020, 23:50

Fajne. Ešte to povŕtaj a potom k tomu nejaký tutorial step by step :)

:agree:
...som zhasol...
ypsi
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1476
Vek: 102.33
Založený: 09.02.2007
Bydlisko: Žilina
Paragraf: 23

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod boraicho » 27 Mar 2020, 06:39

Vrtat uz budem rucne, ja som tam zabudol nahodit ten vrtaci proces, proste ze tam niesu dieri som si uvedomil az ked som ho drzal v ruke :?

Ypsi a ty ako uz si skusal nieco? Autolevel funguje? A ten 5w laser som vyhodil,po prve neda sa zaostrit do bodky, po druhe extremny nepouzitelny vykon, dal som fialovy 0,5w a ten je uplne super, a zaostrit sa dá do 0,1mm bodky, uplne perfekt, 20€ stoji modul, odporucam.
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 11976
Vek: 31.28
Založený: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 46

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod mato3000 » 27 Mar 2020, 14:04

:thumbup: výborné tie mega pady ... :D
mato3000
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 9711
Založený: 04.01.2009
Bydlisko: BA
Karma: 122

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod jezevec » 27 Mar 2020, 15:17

Chtělo by to ukázku oboustranné desky s SMD 0805 a IO třeba SOIC16, TSSOP8...
jezevec
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1098
Založený: 22.08.2008
Bydlisko: JM

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod mato3000 » 27 Mar 2020, 18:03

nesranduj .... dobré je že dal video a ak mu hento stačí, tak super, pre ludí čo potrebujú takéto DPS je to schodná cesta ... tiež to využívam aj na takéto DPS. Ak niekto chce obojstranné s SMD, tak toto je úplne slepá cesta, ale o tom sme už popísali hodne, takže netreba sa k tomu vôbec vyjadrovať.
mato3000
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 9711
Založený: 04.01.2009
Bydlisko: BA
Karma: 122

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod boraicho » 27 Mar 2020, 18:55

nechapem prečo by si niekto na pady pre transformator a pre svorkovnicu daval nejake minipady ? napr 1,2mm? keby som to robil fotocestou tiež si dam take veľke, takže nechapem poznámke.

jezevec, aj fotocestou je problem doma obojstranne, takisto zbytočna poznámka. Viem robil som.
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 11976
Vek: 31.28
Založený: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 46

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod jezevec » 27 Mar 2020, 19:11

Oboustrannou DPS dělám doma prakticky stále, jen vyjímečně jednostrannou. Akorát "prokovy" dělám samostatně tak, že je propojuji tenkým drátkem, otvory 0,3mm a pad "prokovu" 1mm.
Ukázka je třeba tady.
jezevec
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1098
Založený: 22.08.2008
Bydlisko: JM

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod mato3000 » 27 Mar 2020, 19:23

boraicho, šak píšem že to je dobré, ak niekto robí zdroj, audio ... THT súčiastky a pod tak je to super aj s takým kolom, ale ak od toho niekto čaká viac, napríklad tá rýchlosť, nim šírka pri SMD ... 44pin MCU a pod tak je to nepoužiteľné a to vravím už pár rokov. Takže na hento je to super, ešte to celé zlaď aj s dierami a budeš spokojný ...

Jazvec, všeci to tak robia ... len málo magorov je ako ja, že si spraví aj prekovy :pain:
mato3000
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 9711
Založený: 04.01.2009
Bydlisko: BA
Karma: 122

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod boraicho » 27 Mar 2020, 19:43

jezevec pekne , v prípade že to takto robiš často, tak to chválim. Nemam výhrady, a sľubujem že až najbližšie budem potrebovať obojstrany plošný spoj s SMD tak to hned skusim vyfrezovať, a dam to sem. Ale obávam sa že najbližších pár rokov to nebude, kedže elektronika je u mňa už dosť na ústupe a na nejake občasne fičurinky, mi úplne stačia jednostrannky.

mato3000 kôl to nieje, je to original 0,4 nož , prečo? lebo nechápem pointe, frezovať plošaky s 0,2mm frézou a obchadzať ich 8x ked viem použiť hrubší nož a obisť 2x, popripade 1x v prípade použitia širšieho noža. Rýchlosť? ano je to nastavene pomale 0,5mmS ale ponahľam sa niekam? máme koronu a karantenu, a či to bude robiť 15 minut alebo v tomto prípade 30minut, je uplne jedno. A aj tebe sľubujem, až budem potrebovať DPS s nejakými TQFP puzdrami, tak to vyfrezujem a dám to sem aj v prípade neuspechu.

toto bol plošak na zdroj pre predzosilovač. Ten plošak nepotrebuje žiadne ceremonie s fotocestou a maskou a čímkoľvek iným.

ved nech si spravia názor ostatný
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 11976
Vek: 31.28
Založený: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 46

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod tomko » 27 Mar 2020, 20:07

Vyzerá to zaujímavo. Aj mne by sa to zišlo na hranie.
Na štvrtom obrázku vidno že máš spojený vstup s výstupom na prvom pine stablika. Alebo zle vidím.
tomko
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 79
Založený: 19.07.2014
Karma: -1

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod Milos66 » 27 Mar 2020, 21:02

boraicho napísal:toto bol plošak na zdroj pre predzosilovač. Ten plošak nepotrebuje žiadne ceremonie s fotocestou a maskou a čímkoľvek iným.
ved nech si spravia názor ostatný


Na tento účel je to podľa mňa úplne v poriadku.
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
The Mandalorian fan
Milos66
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4596
Vek: 53.75
Založený: 28.09.2013
Bydlisko: Turčianska kotlina
Karma: 38

Re: CNC Frézka pre DPS

Odoslaťod boraicho » 27 Mar 2020, 21:38

tomko napísal:Vyzerá to zaujímavo. Aj mne by sa to zišlo na hranie.
Na štvrtom obrázku vidno že máš spojený vstup s výstupom na prvom pine stablika. Alebo zle vidím.

ano viem, je tam chyba, ale to s frezou nema nič spoločne, zlyhal ľudský faktor, niekde som spravil chybu...

Nema niekto z prešova voľné 7812 a 7912?
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 11976
Vek: 31.28
Založený: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 46

Predchádzajúca

Naspäť na Nezaraditeľné

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.77 sekúnd