Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • programovanie v c

programovanie v c

C,C++,C#

Moderátori: psichac, Moderátori

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod boraicho » 04 Sep 2020, 08:36

Na toto ti sta─Źi aj 555tka :butthead:
─îo tak si kupi┼ą kni┼żku a na┼ítudova┼ą si z├íkladne veci? za tie roky ─Źo s t├Żm robi┼í by si mal vedie┼ą programova┼ą aj zlo┼żitej┼íie veci :thumbdown:
A hlavne ┼że ide┼í druh├Żch pou─Źova┼ą o programovani :potlesk: a pozor na tie delay aby si sa potom ne─Źudoval ┼że ti procesor pomaly reaguje. :crying:
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 12086
Vek: 31.79
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 46

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod Atlan » 04 Sep 2020, 19:05

1kB v lufte, to sa fakt oplati, hlavne ked ani nevies co to arduino robi okrem toho co chces ty :)
Atlan
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 393
Zalo┼żen├Ż: 01.02.2008
Karma: 0

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod pocitujlasku » 04 Sep 2020, 19:24

Atlan: tak uloha splnena, kopol si si do arduina.
Zeby to kilo obsahovalo aj bootloader? ale zaujimave, ze ti nevadi fakt, ze C oproti asm je takmer dvojnasobok.
Jedn├şm z nejv─Ťt┼í├şch projev┼» ned┼»v─Ťry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 5112
Vek: 37.56
Zalo┼żen├Ż: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 19

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod peterple » 04 Sep 2020, 19:45

Tak ono je to v podstate fuk, m├í┼í tam 32kiBy tak┼że nejak├Żch p├ír fi─Ź├║r ─Źo ti robia pohodlie
K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
pinMode(0,OUTPUT);
analogWrite(0, jas):

Potom map - s├şce ├║plne zbyto─Źn├ę ale moc to nezo┼żerie, len to potrebuje ─Ćal┼íie rutiny na n├ísobenie a delenie.
Delay tam bude roben├Ż asi cez TIMER0 tak┼że to m├íme v├Żpo─Źet milisekund
No a e┼íte tam je mysl├şm ┼ítandardne pridan├í mo┼żnos┼ą s├ęriovej komunik├ície. Ono keby som to tam mal v┼íetko porobi┼ą v tom C tak by som mo┼żno nejak├ę kile─Źko zhltol. Ono to je len 512 in┼ítrukci├ş ba e┼íte menej. K├│dovanie in┼ítrukci├ş nem├í AVR ktovie ako ├║sporn├ę.
Ked┼że je arduino open source, ni─Ź ti nebr├íni si zisti┼ą ─Źo to naozaj rob├ş. Jedin├ę ─Źo je tam jalov├ę s├║ tie prek├│dovavania z ich ─Ź├şslovania IO pinov na fyzick├ę porty.
boraicho nap├şsal:Na toto ti sta─Źi aj 555tka :butthead:

Tak s t├Żmto n├ízorom silne nes├║hlas├şm. Od okamihu kedy 8pinov├Ż MCU mal cenu okolo jedn├ęho eura tak by som nepou┼żil 555 ale MCU. No a dnes ke─Ć m├┤┼żem ma┼ą tak├Ż MCU za 3centy tak je to neobh├íjiteln├Ż archaizmus z minul├ęho storo─Źia.
pocitujlasku nap├şsal:Zeby to kilo obsahovalo aj bootloader?

Pod─ża m┼ła to bootloader neobsahuje. Bootloader je u┼ż nap├ílen├Ż v bootloader ─Źasti a nem├í pre─Źo sa tam kompilova┼ą a nahr├íva┼ą. To bude ─Ćal┼íie kile─Źko, ─Źo je ale tie┼ż fuk.
Ten asm proti C nie je a┼ż tak├í v├Żhra. ono Posledn├í adresa je 0xdc. To sa mi len nechcelo p├şsa┼ą pr├ízdnu tabu─żku preru┼íovac├şch vektorov a tak som ju iba sko─Źil. No a preklada─Ź potom po─Ź├ştal len skuto─Źne obsaden├ę miesta.
To C a asm je od seba iba mierne. S├şce ako sa to vezme tie pr├ízdne miesta tabu─żky vektorov m├┤┼żu obsahova┼ą norm├ílny k├│d tak┼że by to re├ílne na t├Żch 120byte fungovalo, ked┼że sa tam preru┼íenia nepou┼ż├şvaj├║.

Ka┼żdop├ídne tu m├íme aut├í s automatickou prevodovkou a parkovan├şm, tak pre─Źo by sme nemali arduino? Ka┼żd├Ż nech si vyberie na ─Źom chce jazdi┼ą. A ─Źo zvl├ídne.
Uk├í┼ż m├║dremu chybu a on sa ti po─Ćakuje. Uk├í┼ż chybu hlup├íkovi a on sa uraz├ş.
peterple
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2063
Vek: 53.84
Zalo┼żen├Ż: 25.06.2013
Bydlisko: Krajn├ę
Karma: 56

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod michal312 » 04 Sep 2020, 19:46

peterple nap├şsal:Zd├í sa ┼że sa nikomu nechce p├şsa┼ą program. Ani mne sa nechcelo ale nakoniec som sa don├║til, aby som len nekritizoval. Sna┼żil som sa aby sa to ─Źo najviac podobalo na ten arduino k├│d.

Peterple super ze si dal ten kod v C aj ASM :potlesk: . Vedel by si uploadnut ten kod aj v arduine? Ked uz to tu mame v ASM a v C tak nech je to kompletne :) . Arduino nepoznam tak aspon by som si to porovnal s C. Dik
michal312
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 345
Zalo┼żen├Ż: 30.12.2007
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 0

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod peterple » 04 Sep 2020, 19:50

Uk├í┼ż m├║dremu chybu a on sa ti po─Ćakuje. Uk├í┼ż chybu hlup├íkovi a on sa uraz├ş.
peterple
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2063
Vek: 53.84
Zalo┼żen├Ż: 25.06.2013
Bydlisko: Krajn├ę
Karma: 56

Re: programovanie v c

Odosla┼ąod misocko » 04 Sep 2020, 22:40

boraicho nap├şsal:Na toto ti sta─Źi aj 555tka :butthead:
- nemam ju rad. To co som dal bol priklad.... bol to priklad na porovnanie roznych jazykov (programovacich), staci lepsie citat
boraicho nap├şsal:─îo tak si kupi┼ą kni┼żku a na┼ítudova┼ą si z├íkladne veci? za tie roky ─Źo s t├Żm robi┼í by si mal vedie┼ą programova┼ą aj zlo┼żitej┼íie veci :thumbdown:
- nemam dovod, toto je pre mna relax , iba relax, ked nieco neviem alebo tu na fore je dobry navrh na otestovanie , tak to proste poskladam , pomeriam a rozoberiem, nikdy som nic funkcne do zivota nevyrobil , netajim sa tym , nemam na to. Sam dobre vies , ze ked mozem , poradim , aj Tebe !
mimochodom , "tie roky" co som zacal prvy program na MCU , konkretne ARDUINO = 3 roky !
Relax , znamena oddych, ┼żivy ma nieco uplne ine , je to sice technika, ale potrebujem si od toho oddychnut. Vraj ma to zivy nadpriemerne podla statistik , ale na to kolko makam by som mal zit vo vile nie bytovke...
boraicho nap├şsal:A hlavne ┼że ide┼í druh├Żch pou─Źova┼ą o programovani :potlesk: a pozor na tie delay aby si sa potom ne─Źudoval ┼że ti procesor pomaly reaguje. :crying:
vo svojich "programoch" (pre Teba vysvetlim uvodzovky - nepovazujem to za programy, su to nedorobky amatera) vecsinou nepouzivam "delay" , mam "programy" kde nieje jediny "delay".
PS , este ze ma vychodnara nezivy slovencina, to mi fakt nejde , sorry :D
dufam ┼że som ┼Ąa zas (tentokrat , ope┼ą) nie─Źim neurazil, to minule som nejako nedal , fakt sorry
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3480
Vek: 43.92
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 31

Predchádzajúca

Nasp├Ą┼ą na C,C++,C#

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 0 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.58 sek├║nd