SVETELEKTRO

30. septembra 2015   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Nebojte sa modifikácií chladičov


SOS electronic s.r.o.

Ak vám vyhovuje niektorý z profilov chladičov, ale potrebovali by ste napríklad otvor navyše, dodáme vám ho modifikovaný podľa vašej požiadavky.

Asi každý dobre poznáme vetu v katalógoch rôznych výrobcu v zmysle „na požiadanie vám vieme vyrobiť aj modifikovanú – zákaznícku verziu“. To znie samozrejme dobre, ale niekedy je to spojené s výrazne vyššou výslednou cenou alebo značným minimálnym odberom. Preto aj my nechceme zovšeobecňovať, nakoľko každý výrobca sa správa odlišne, ale chceli by sme uviesť jeden malý konkrétny príklad – na chladiči.

Hliníkové chladiče isto patria do skupiny súčiastok, kedy je malá mechanická úprava žiadúca – dĺžka, otvory, odfrézované rebrá,… Malá modifikácia, ktorá môže výrazne uľahčiť výrobu koncového zariadenia, je dostupná za prijateľný príplatok. Napríklad, vyvŕtanie dvoch otvorov na mieru + 2x závity M2,5 do niektorého zo štandardných chladičov stojí cca 0,6-1 Eur, už pri odbere 50ks (v závislosti na výrobcovi a type daného chladiča).

V prípade, keď nemáte precízne CNC vybavenie na presnú prácu s kovmi (čo je asi stav u väčšiny malých a stredných firiem), je pravdepodobne možnosť takéhoto chladiča na mieru viac než vítaná. Možno je dobré spomenúť, že sa nejedná o vyvŕtanie otvorov "niekde" na chladiči s otáznou polohou a presnosťou, ale o pomerne veľmi presnú CNC operáciu.
Malý cenový rozdiel je väčšinou prijateľný pre každý výrobok a vás ako výrobcu zbavuje ďalších komplikácií s mechanickou úpravou u vás alebo blízkych lokálnych firiem.

Preto, ak budete najbližšie čeliť otázke ako upraviť daný chladič, dajte nám vedieť, možno budete príjemne prekvapení.

V prípade záujmu prosím kontaktujte SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár