Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web4/web/includes/un_extensions.php on line 910
Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • GSM modul A6 - nahodne zlyhania komunikacie

GSM modul A6 - nahodne zlyhania komunikacie

V┼íetko ─Źo sa t├Żka mikropo─Ź├şta─Źov + Sekcia Arduino

Moderátori: psichac, Moderátori

GSM modul A6 - nahodne zlyhania komunikacie

Odosla┼ąod YellowJacket » 15 Okt 2020, 18:16

Ahojte,
najde sa tu niekto, kto ma realne prakticke skusenosti s tymto gsm modulom? https://techfun.sk/produkt/gprsgsm-modul-a6/

Ide o to, ze ci uz ho napojim na naprogramovanu atmegu8, alebo ho prepojim k notebooku a komunikujem cez terminal, stale to funguje len chvilu ( niekedy par sekund, niekedy to vydrzi dlho, aj par minut ) a potom len synchronne blika cervena diodka a modul nereaguje na prikazy ani nic neposiela. Neviem, ci to znamena zly signal ( kupil som kvoli tomu orange kartu, kedze orange ma lepsie pokrytie ako o2. Kupil som taktiez taku mini antenu urcenu pre gsm moduly ), alebo nejaku chybu, no ked mam modul napojeny k atmege, tak pred kazdym prijatym znakom som nastavil bliknutie mojej LEDky ( nie tej integrovanej v module ), a zistil som, ze ked to prestane reagovat, tak LEDka neblika, cize modul uplne prestane komunikovat. Samozrejme, vtedy uz sa na modul neviem dovolat a cela funkcnost tak pada.
Viete mi teda niekto poradit, co znamena konstantne blikanie cervenej ledky? Ako to odstranit? Pretoze ako som povedal, zo zaciatku to ide, modul posle zopar prikazov, zaregistruje sa SIM, niekedy este stihnem zavolat, a potom to prestane reagovat. Ak treba nejake dalsie informacie, dodam. Dakujem.
YellowJacket
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 275
Vek: 30.3
Zalo┼żen├Ż: 05.02.2012
Bydlisko: Hrinova
Paragraf: 21
Karma: 3

Re: GSM modul A6 - nahodne zlyhania komunikacie

Odosla┼ąod djwiktor » 15 Okt 2020, 18:40

A ako ho pripajas? Myslim aky mas postup od zapnutia napjaania?

Lebo ten modul fici na 115200 baudrate a potrebuje po zapnuti synchro inak mu sibe.

Takze ked ho zapnes a zresetujes, treba hned mu pingovat AT prikaz niekolkokrat aby sa zosynchronizoval. Potom uz pojde dobre.

A nenapisal si cim to napajas. Ale tento modul je schopny si cucnut aj 1.5A takze potrebuje dory tvrdy zdroj.
Tlacim na 3D tlaciarni Felix 3.0 dual
Stormchasers.sk
djwiktor
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1558
Vek: 33.22
Zalo┼żen├Ż: 01.07.2010
Bydlisko: ┼áa─ża
Karma: 12

Re: GSM modul A6 - nahodne zlyhania komunikacie

Odosla┼ąod YellowJacket » 15 Okt 2020, 20:18

Napajam ho podla navodu https://www.electrodragon.com/w/GSM_GPRS_A6_Module
+5V, zem, TX, RX a PWR pin na niekolko sekund pripojeny na 5V. Potom ho odpojim a modul sa rozbehne. Automaticky posle spravy "AT Ready" a "AST_POWERON". Potom "+CREG:X" , kde x je niekedy 1, niekedy 2. Z toho co viem, na prijmanie hovoru musi byt 1. To je vsetko.
Potom som ( po precitani tvojej spravy ) v terminali hned po tejto inicializacii napisal viackrat za sebou AT, vratilo to OK. Skusal som volat, v pohode. Akonahle som ale prestal pisat AT prikaz, znova ho seklo a nereaguje na nic, ani na AT. Nechapem, naozaj. Ci nieco robim zle, alebo kupit radsej iny modul.
Napajam ho zatial z USB, ci uz z ttl prevodnika, alebo z programatora atmegy, ale len z usb. Skusim ho napojit na laboratorny zdroj, aspon uvidim odber, aj ked neverim, ze ma az takyto enormny odber.

//Edit: s laboratornym zdrojom 5V, odber nie je vacsi ako 30 mA a po dvoch zadanych AT prikazoch s navratom OK to okamzite seklo. Takze znova nahodne zamrznutie

//Edit2: zvysil som ale napatie na 5.4V a kupodivu, LED uz chaoticky nepreblikava a modul nepada ani po dlhsej dobe, ci uz pri pisani prikazov, alebo v necinnosti. Dnes sa uz s tym nejdem zabavat, ale pravdepodobne bolo napatie kamen urazu. Ozvem sa zajtra po dlhsom testovani, ci to skutocne zabralo.
YellowJacket
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 275
Vek: 30.3
Zalo┼żen├Ż: 05.02.2012
Bydlisko: Hrinova
Paragraf: 21
Karma: 3

Re: GSM modul A6 - nahodne zlyhania komunikacie

Odosla┼ąod pocitujlasku » 16 Okt 2020, 06:40

Tieto moduly nenapajaj z usb, su dost citlive a potrebuju fak zdroj aspon 1,5A Najvacsiu spotrebu maju na zaciatku, ked sa prihlasuju do siete - to je to tvoje creg. ked si v mieste kde je slabsi signal, tak modul moze skusat vyhladavat silnejsie bts, napatie zakolise a uz to pada do chyby.
Jedn├şm z nejv─Ťt┼í├şch projev┼» ned┼»v─Ťry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 5144
Vek: 37.64
Zalo┼żen├Ż: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 20

Re: GSM modul A6 - nahodne zlyhania komunikacie

Odosla┼ąod YellowJacket » 16 Okt 2020, 18:47

Tak, dnes som s tym cely den pracoval, program je hotovy. Robil som to s napajanjm z laboratorneho zdroja nastaveneho na 5.6V. Potom som skusil trafo 24V / 2VA a napatie znizit na 5.6V pomocou LM2576-5. Znova, zapnut sa zapol, ako tak to slo, ale ked som zavolal na sim v module, hned sa restartol, ani nestihlo zazvonit. Povedal som si, ze asi slabucke trafo, tak som skusil nastavit na zdroji 24V a prehnal som ich bez trafa tym istym obvodom, cez usmernovac a stabilizoval na 5.6V , ale nepomoholo, robilo to uplne to iste. Nechapem tomu, ved LM2576-5 zvladne aj 3A prud ( aj ked ako som spominal, nikdy nepresiahol viac ako 50mA ). Necakal som, ze najvacsi problem na tomto bastleni bude napajanie. Dakujem za rady, uz je to iba o poskladani dobreho zdroja.
YellowJacket
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 275
Vek: 30.3
Zalo┼żen├Ż: 05.02.2012
Bydlisko: Hrinova
Paragraf: 21
Karma: 3

Re: GSM modul A6 - nahodne zlyhania komunikacie

Odosla┼ąod pablox » 16 Okt 2020, 19:03

Ako ti p├şsali vy┼í┼íie, s├║ tam pr├║dov├ę ┼ípi─Źky... Najlep┼íie m├í┼í pou┼żi┼ą liion akumul├ítor napr├şklad 18650 a ten udr┼żova┼ą nabit├Ż nejak├Żm modulom re nab├şjanie liion. Mam to tak spraven├ę tu https://pablox.net/index.php?option=com ... &Itemid=42 a funguje to u┼ż p├ír rokov.
N├í┼í rodinn├Ż blog http://www.ajmysmetu.com
Moja osobná webstránka http://www.pablox.net
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net
pablox
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1356
Vek: 29.42
Zalo┼żen├Ż: 19.07.2006
Bydlisko: Ruzomberok
Paragraf: 23
Karma: 18

Re: GSM modul A6 - nahodne zlyhania komunikacie

Odosla┼ąod pocitujlasku » 16 Okt 2020, 20:51

neviem, ja gsm moduly napajam klasickou usb nabijackou co je k tabletu - 5V, 2A a nema problem ani po starte, ani pri zavolani a ani ked cez neho vytocim internet.
Jedn├şm z nejv─Ťt┼í├şch projev┼» ned┼»v─Ťry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 5144
Vek: 37.64
Zalo┼żen├Ż: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 20

Re: GSM modul A6 - nahodne zlyhania komunikacie

Odosla┼ąod YellowJacket » 17 Okt 2020, 08:19

@pablox: skusil som vcera po tvojej sprave aj lion s dc menicom na 5V. To iste. @pocitujlasku, aj usb nabijacku s 2A max prudom, detto. Uz ma to nebavi, objednam inu verziu modulu, SIM800L, ta je na nizsie napatie, nie 5V. Dufam AT prikazy budu rovnake, aby som nemusel menit vela kodu v atmege.
YellowJacket
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 275
Vek: 30.3
Zalo┼żen├Ż: 05.02.2012
Bydlisko: Hrinova
Paragraf: 21
Karma: 3

Re: GSM modul A6 - nahodne zlyhania komunikacie

Odosla┼ąod pablox » 17 Okt 2020, 11:13

Alebo skus sim900, tam som okrem ─Ź├şnskeho fw nerie┼íil ┼żiadne probl├ęmy a nap├íjanie m├┤┼że by┼ą z liion 4,2V.

Alebo obidi ten regulátor co je na doske a napájaj ho priamo 4,2V.
N├í┼í rodinn├Ż blog http://www.ajmysmetu.com
Moja osobná webstránka http://www.pablox.net
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net
pablox
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1356
Vek: 29.42
Zalo┼żen├Ż: 19.07.2006
Bydlisko: Ruzomberok
Paragraf: 23
Karma: 18

Re: GSM modul A6 - nahodne zlyhania komunikacie

Odosla┼ąod YellowJacket » 18 Okt 2020, 10:31

Vyriesene: prva vec, mal som to cele na kontaktnom poli. Druha vec, mal som velmi chabe kondenzstory na napajacich vetvach. Neviem isto, ci boli problemy aj so zlymi kontaktmi na poli, ale mal som pocit, ze niektore spoje su slabe, tak som to popremiestnoval + dal som tam kondenzatory s vacsou kapacitou a uz to ide bez restartov a cudneho spravania. Zrejme tie spicky potrebuju riadnu kapacitu. Kazdopadne, modul potrebuje viac ako 5V, takze spatnu vazbu zdroja som musel upravit aby daval viac.
Dakujem vsetkym zavas cas a rady.
YellowJacket
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 275
Vek: 30.3
Zalo┼żen├Ż: 05.02.2012
Bydlisko: Hrinova
Paragraf: 21
Karma: 3

Re: GSM modul A6 - nahodne zlyhania komunikacie

Odosla┼ąod pocitujlasku » 18 Okt 2020, 12:54

aha, kontaktne pole. To som prestal pouzivat, lebo som mal problemy pri novsich IO - mali mozno o mm kratsie nozicky a proste v tom poli nedrzali a vyletovali.
Jedn├şm z nejv─Ťt┼í├şch projev┼» ned┼»v─Ťry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 5144
Vek: 37.64
Zalo┼żen├Ż: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 20


Nasp├Ą┼ą na Mikropo─Ź├şta─Źe

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 2 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.75 sek├║nd