Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web4/web/includes/un_extensions.php on line 910
Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • konfiguracia 2 wifi routerov

konfiguracia 2 wifi routerov

Moderátori: psichac, Moderátori

Re: konfiguracia 2 wifi routerov

Odoslaťod nalimko33 » 17 Okt 2020, 22:42

momentálne je na streche wifi anténa od Swanu a končí RJ-45 konektorom
ak ten strčím do PC alebo TV nie je problém....
potrebujem ale zabezpečiť net pre všetky zariadenia súčasne
vyskúšal som s tým routrom všetko, ale nepodarilo sa mi ho žiadnym spôsobom nastaviť tak, aby chodili aspoň dve zariadenia súčasne!
mám dva nepotrebné ADSL routre a preto by som jeden chcel využiť
manuál k tomu Zyxelu mám, netuším ale čo by som mal ako nastaviť
zajtra urobím screeny z modemu, aby to bolo jasnejšie
SHARP MZ-811
nalimko33
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4419
Vek: 48.28
Založený: 29.12.2008
Bydlisko: Košeca
Karma: 35

Re: konfiguracia 2 wifi routerov

Odoslaťod marioo » 17 Okt 2020, 22:49

Do routra zapichneš každé zariadenie do jedneho z tych 4 konektorov....

nastavíš tam AP mod, DHCP a musi to isť...
marioo
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1105
Vek: 47.33
Založený: 15.07.2012
Bydlisko: SVK
Karma: 8

Re: konfiguracia 2 wifi routerov

Odoslaťod Dr.Martin » 18 Okt 2020, 00:27

Skôr by som ten zyxel nastavil ako bridge dhcp uz bude mat nastavene ta antena od swanu. Defaultne budes mat v tom zyxely dhcp zapate a tym padom sa to medzi sebou bije.
Ľudovít Štúr opustil túto konverzáciu.
Nemám rád špenát, Tdi a moralistov.
Propaganda
Dr.Martin
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 930
Vek: 26.37
Založený: 15.06.2011
Bydlisko: okolie NZ
Karma: 19

Re: konfiguracia 2 wifi routerov

Odoslaťod nalimko33 » 18 Okt 2020, 10:53

podľa mňa sa to bije práve pre to zapnuté DHCP
tu je manuál
https://uloz.to/file/yarOrl6NesOm/p660h ... series-pdf

ak začnem nastavovanie ako Bridge tak to po mne chce User name a Password... to tam mám zadať to od Swanu?
ten net je na rodičovskom dome a momentálne sa neviem dostať do tej antény od Swanu (neviem ani Username ani Pass)
SHARP MZ-811
nalimko33
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4419
Vek: 48.28
Založený: 29.12.2008
Bydlisko: Košeca
Karma: 35

Re: konfiguracia 2 wifi routerov

Odoslaťod jmalik93 » 18 Okt 2020, 11:49

Na toto už je dobrý nejaký firewall aby sa sused nedostal na tvoju sieť.
jmalik93
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 944
Vek: 26.84
Založený: 27.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 8

Re: konfiguracia 2 wifi routerov

Odoslaťod nalimko33 » 18 Okt 2020, 12:25

to bola reakcia na čo/koho???
SHARP MZ-811
nalimko33
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4419
Vek: 48.28
Založený: 29.12.2008
Bydlisko: Košeca
Karma: 35

Re: konfiguracia 2 wifi routerov

Odoslaťod pocitujlasku » 18 Okt 2020, 13:03

ked pichnes kabel do pc, mas tam napevno ip, alebo ti ju prideli dhcp?
teoreticky by nevadilo dat tam router s nat, ale rozsah dhcp musi byt iny, ako dava to zariadenie na streche.
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5144
Vek: 37.64
Založený: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 20

Re: konfiguracia 2 wifi routerov

Odoslaťod marioo » 18 Okt 2020, 13:20

Nastav tam 192.168.30.1-255 to bude zvyčajne rôzne o bežne používaného rozsahu a pojde ti to..
alebo pripoj pc s TeamViewerom a niekto z nas sa pripoji a nastavi ti to na dialku
marioo
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1105
Vek: 47.33
Založený: 15.07.2012
Bydlisko: SVK
Karma: 8

Re: konfiguracia 2 wifi routerov

Odoslaťod nalimko33 » 18 Okt 2020, 14:49

ja si túto konverzáciu spustím až budem u rodičov a uvidíme k čomu sa dopracujem....
zatiaľ vďaka!!!
SHARP MZ-811
nalimko33
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4419
Vek: 48.28
Založený: 29.12.2008
Bydlisko: Košeca
Karma: 35

Re: konfiguracia 2 wifi routerov

Odoslaťod nalimko33 » 28 Okt 2020, 19:21

hotovo!
ADSL routru som nastavil IP: 192.168.2.1
vypol som DHCL
nastavil som WIFI
všetko maká ako má

ešte jedna otázka - mám doma VDSL router na prízemí a na poschodí switch. bolo by možné vymeniť switch za ADSL router s tým, že by zariadenia dolu videli zariadenia hore a naopak?
SHARP MZ-811
nalimko33
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4419
Vek: 48.28
Založený: 29.12.2008
Bydlisko: Košeca
Karma: 35

Predchádzajúca

Naspäť na Internet a sieť

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.62 sekúnd