KVM switch na 2-3 PC

Pomoc s ostatnými vecami okolo elektroniky

Moderátori: mirosne, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
psichac
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 27 Okt 2009, 00:00
Vek: 30
Kontaktovať používateľa:

KVM switch na 2-3 PC

Príspevok od používateľa psichac » 06 Júl 2010, 18:04

nakolko su dosť drahe chcel by som si to postaviť...ide oto že mam jeden monitor s D-SUB pripojenim na 2(3) PC a nebavi ma furt prehadovať kabel(aj myš a klávku)...tak by som toto potreboval,otazka je aky obvod zvoliť na prepínanie signálov?
ja som najskôr rozmýšla o mosfetoch ale náš učiteľ čo nás učil kvázi číslicovku mi odporučil multiplexer tak reku čo mam použiť (bo neviem či aj monitor niečo posiela do PCja som v tom že iba dostáva signá z PC tak ak tak ma vyvedťe z tohto omylu...)
dik ;)
0
zaujimáš sa o DVB-T alebo DXing všeobecne? klikni sem a dozvieš sa viac
-->FTP server<--||diskusia k FTP serveru||zase tie tvoje komentare...
Inak som Rado ;)

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 41

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 06 Júl 2010, 18:35

KVM nie je len obycajny prepinac. On musi zaroven udrziavat komunikaciu s pc (co sa tyka najma mysi a klavesnice). Keby len tak prepojil, tak system to zdetekuje ako keby sa odpojilo zariadenie. Pri USB by to nebol az taky problem, ale co sa tyka stareho ps/2 rozhrania, tak tam by to mohlo pri pripajani viest aj k zniceniu dosky. Videl som par pripadov pripojenia klavesnice ps/2 za jazdy, a obcas to nedopadlo dobre. Monitor je nieco podobne. D-Sub sa vseobecne odporuca zapajat/odpajat pri vypnutom pc.
Co sa tyka tej obojsmernej komunikacie, tak ano, monitory (da sa povedat, ze min. poslednych 10 rokov) komunikuju obojsmerne prostrednictvom tzv. DDE (Dynamic Data Exchange). Data su napr. podporovane rozlisenia, obnovovacia frekvencia atd.

Teda vyrobit nieco take doma vyzaduje dost znalosti.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

Ado_PO
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 31 Mar 2008, 00:00
Vek: 40

Príspevok od používateľa Ado_PO » 06 Júl 2010, 18:38

Čo sa týka prepínania VGA signálu, najjednoduchšie je použiť viacpaketový prepínač, už som skúšal spraviť niečo také s aktívnymi prvkami no nakoniec to nešlo možno preto že to bola len jednoduchá schéma.
Ďalej je problém vo vysokej prenášanej frekvencii (<100MHz) kvôli rozlíšeniu a ešte k tomu sú signály jednosmerne viazané, t.j. žiadne kapacity v ceste.
0
RoHS? Hrôza a des.

JAKUB G
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 17 Dec 2007, 00:00
Vek: 32
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JAKUB G » 06 Júl 2010, 18:54

mam jeden prepínač nevyužitý ale má klasický VGA konektor, ak by si ju využil tak ti ju za symbolicku cenu prenechám
0
Výkonové zosilňovače a ich konštrukcie
http://www.zosilnovace.eu
Facebook – zosilnovace.eu

mr.mio
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 01 Okt 2009, 00:00
Vek: 36

Príspevok od používateľa mr.mio » 06 Júl 2010, 18:55

VGA signál sa dosť ťažko spracováva. Ak sa nemýlim,plný jas predstavuje napätie 0,75Vef. Pri rozlíšení 1280*1024 a obnovovacej frekvencií 75Hz je to frekvencia signálu 1280*1024*75=98.304MHz na jednu farbu. Pri plnej bielej je to zmes 3*98Mhz pri 0,75V. Ako by si chcel spraviť takýto prepínač? K tomu samozrejme H a V sync. a DDE. Nieje to také jednoduché.
0

Napster050
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 01 Jan 2007, 00:00
Vek: 34
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Napster050 » 06 Júl 2010, 20:16

zachvilu tu bude aj diskusia - PC je moc drahy, chcem si ho postaviť :D
KWM switch je trošku zložitejši pristroj, je tam par "väčšich" švabov, a v podstate prepina neustale - podobne ako switch na ethernet - preto sa neda použiť obyč rozdvojka, alebo prepinač.
0
Navštívte nový web o audiotechnike a podeľte sa s nami !
http://www.vintageaudio.tk/
môj YouTube kanál

MacGyver
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 01 Júl 2007, 00:00

Príspevok od používateľa MacGyver » 06 Júl 2010, 20:24

Pokiaľ netrváš na súčasnom pripojení periférií k 3 PC naraz, tak si sprav toto
Obrázok

Samozrejme v modifikovanej verzii :D
0
/home sweet /home ..
Canon EOS 60D owner

Thales
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 07 Okt 2008, 00:00
Vek: 42
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thales » 07 Júl 2010, 02:56

Co máte proti tomu postavit si PC? :)

Bacha na ty přepínače a dlouhé kabely, jejich nastavování a podobně. Velice to degraduje kvalitu obrazu. Kvalita kabeláže je opravdu velmi znatelná i bez přepínače natož když se takto délka kabeláže v podstatě zdvojnásobí + vnitřní parazitní kapacity a přechodové odpotry takovéhoto přepínače. Je to prostě děs se na něco takového pak dívat. To je snasitelné snad jen na krátkodobé testy.

Celý život připojuju periférie pod napětím (s výjimkou SCSI, tam to opravdu nelze). Za tu dobu jsem to musel udělat snad v řádech desetitisíců (od roku 92 amatérsky ale hnedka jsem se v tom rejpal a servisoval PC známým atd. a to dost ve velkém), později profi servis. Ani jednou jsem neměl problém. Ostatně ty pasivní přepínače žádnou komunikaci též neudržují.
0
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 07 Júl 2010, 06:34

Thales: ja som zase videl pre zmenu problem s pripojovanim za jazdy. Vacsinou klavesnice, mysi. Obcasne zamrznutie pc pri pripojeni.
iCo sa tyka tej komunikacie: nemyslel som nejaku internzivnu, ale min. par odpormi nastavit stavy, aby si system myslel, ze je tam stale nieco pripojene.
Odkedy existuje usb, tak pripajanie za chodu je pohoda. Som si spomenul na prve mysi/hlavesnice do usb, kde na krabici bolo upozornenie, ze sa to pripaja pri vypnutom PC :D raz kolega sa ponahlal a pripojil za jazdy IDE disk. doska velmi smradlavo zaprotestovala.
0

psichac
Ultimate člen
Ultimate člen
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psichac » 07 Júl 2010, 10:07

dobre tak iba monitor...ostatné mám viac kusov (ano,stalo sa mi aj ze mi na doske nejde PS2 na mys)
čo je to ten viacpackatovy prepínač?

MacGyver ide mi oto že napr mám spustený serve a velky PC a teraz potrebujem niečo pozreť na servry tak prepnem prepínač a zobrazi sa mi obraz zo serveru chapeš?neveim čo myslíš tým furt pripojené...

takže čo odporučite?MOSFET alebo multiplexer?
0
Inak som Rado ;)

dan21
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00

Príspevok od používateľa dan21 » 07 Júl 2010, 10:29

No ak mas tie PC v sieti tak skus pouzit RDC ! (REmote Desktop Connection)
a mas to vyriesene !!!
0

psichac
Ultimate člen
Ultimate člen
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psichac » 07 Júl 2010, 10:37

dobre ale ako to spravim na linuxe?server ma opensuse 11,2 a na kompe win xp,dobre no nejak skusim dik zatial
0
Inak som Rado ;)

dan21
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00

Príspevok od používateľa dan21 » 07 Júl 2010, 10:40

skus VNC alebo nieco podobne
http://www.realvnc.com/
0

Kofo

Príspevok od používateľa Kofo » 07 Júl 2010, 10:53

Teamviewer dostupný aj na linuxe :D

MacGyver
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 01 Júl 2007, 00:00

Príspevok od používateľa MacGyver » 07 Júl 2010, 11:28

psichac napísal:server ma opensuse 11,2
Dajako sa i to nepozdáva. Iné distro by bolo možno lepšie. Inak samozrejme, na serveri naštartuj VNC a z XP sa an neho pripoj pomocou dákeho VNC klienta.
0
/home sweet /home ..
Canon EOS 60D owner

psichac
Ultimate člen
Ultimate člen
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psichac » 07 Júl 2010, 11:36

vtedy ine nebolo...toto bolo aktuálne,ale stačí...
dobre odhovorili ste ma od toho tak to skusim inou cestov...
0
Inak som Rado ;)

Thales
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 07 Okt 2008, 00:00
Vek: 42
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thales » 10 Júl 2010, 02:44

Lásko nevím jak aktuální desky ale ty staré co sjem zkoumal tak tam občas odešla pojistka v napájení PS/2 a nebyl tam žádný obvod který by hlídal odběr. Z toho my plyne že přítomnost zařízební se detekuje pomocí komunikačbního rozhraní a ne napájení. Jak jsem psal nikdy jsem neměl problém se zaopojováním. I IDE disk jsem kolikrát v životě zapojoval za běhu ale to už je prasárna protože na to to rozhraní není stavěné. Ale jde to.
Co se mi ale jednou fakt nepovedlo bylo to že jsem koupil nějaké paměti určené do RISC stroje od HP což jsem věděl. Dal jsem je do desky a z desky se zakouřilo. Vypnul jsem, paměti jsem vyndal a deska kupodivu pak ještě naběhla.
0
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 10 Júl 2010, 21:17

Moze byt, ze odchadzali poistky. Lenze problem ps/2 je, ze vo win sa pritomnost detekuje len pri starte. za behu systemu ked sa pripoji mys/klavesnica, tak system to nezaznamena. pomaha az restart.
IDE ja by som tiez nemal odvahu. a ako sa hovori, 20x pripojis v pohode a 21 ti to odpali dosku :)
Mne uz tiez parkrat smrdela doska, po pripojeni pamati. Ale to bolo vacsinou zlym kontaktom. opatovne vlozenie tych istych pamati a z dymostroja sa stal pocitac :D
0

marek181818
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Mar 2013, 13:04
Vek: 35
Kontaktovať používateľa:

Re: KVM switch na 2-3 PC

Príspevok od používateľa marek181818 » 08 Nov 2015, 16:31

Ozivujem po 5 rokoch .
Ja riesim podobny problem.Potrebujem tiez prepinac. Len ja chcem zapojit 2PC na jeden monitor.Nie ale naraz.Takto sem tam opravujem PC.Ja svoju bednu mam na stole ale kable idu pri stene za stolikom az po monitor, Ten ma VGA konektor.Od kraja stola je to asi pol metra.Nieze by som bol lenivy, ale ked chcem dajme tomu nieco robit na dvoch pc na tom servisovanom a tomto.Napr instaluje sa windows tak rucne musim prehadzovat kable,Svoj monitor musim otocit odpojit a zase pripojit druhy kabel.Uvazoval som ze po mojej lavej ruke bude vstup VGA na pripojenie ineho PC .Len na vypnutie svojo pc teda signalu do monitora by som musel pouzit vypinac co bude vypinat signal do monitora a nasledne dalsim co zapne dalsi pc.Aby nesli oba naraz.Na nete som videl nieco ako je na https://www.google.sk/search?q=2+pc+a+1 ... 4xLxFKw%3D prikladam aj nakres ako by si to predstavujem.Spravil som aj taky zvacseny nahlad :D Cize nejaka skrinka v ktorej budu 3 VGA konektory a 1 prepinac.Neviem ci by to takto sa dalo zbuchat aj doma , resp ci by to fungovalo.Jedine co by som este potreboval nazvys je este asi do 40-50cm kablik VGA co by siel z tej skrinky do monitora.Ak by ste ma nejak nepochopili pytajte sa .Dik
0

alidedko
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 04 Feb 2013, 22:04
Vek: 32

Re: KVM switch na 2-3 PC

Príspevok od používateľa alidedko » 08 Nov 2015, 18:14

KVM switch ti predám za 5€ ...
0
Motto: Nikto nie je tak velky, aby sa nevosiel do truhly.

Napísať odpoveď