Monitor LCD
Moderátori: psichac, Moderátori
- aktiaka
- Stály člen
- Dátum registrácie: 21 Aug 2008, 00:00
- Vek: 28
- Kontaktovať používateľa:
neco na tom moze byt, ten kondik by som vymenil
quote="peto seal"]Sak ho nehaj pusteny oddeklovany a zisti co smrdi...
P.S na tej foto- ten elektrolit kusok od optronu sa mi zda nafuknuty. Tak ho vymen. A celkovo by som v takom monitore spravil revíziu elitov :)[/quote]
quote="peto seal"]Sak ho nehaj pusteny oddeklovany a zisti co smrdi...
P.S na tej foto- ten elektrolit kusok od optronu sa mi zda nafuknuty. Tak ho vymen. A celkovo by som v takom monitore spravil revíziu elitov :)[/quote]
0
takmer hotový projekt DPA440 + modul ochrán
-
- Okoloidúci
- Dátum registrácie: 07 Okt 2008, 00:00
- Vek: 34
- HMilos
- Stály člen
- Dátum registrácie: 05 Dec 2007, 00:00
- Vek: 33
presne tento istý problém mám teraz aj ja tranzistory vymenené, bola zlá aj poistka (dočasne som len prepojil ) a monitor svieti stálegeorgi1990 napísal:Mam takisto tento typ monitora (Benq Q7T4). Menil som v nom spominane tranzistory 2SC5707. Po ich vymene monitor svieti ale problem je v tom ze stale. Hned po pripojeni 230V sa zopne podsvietenie. To iste ked je v stand-by. Mate nejake napady? Dakujem
monitor Benq FP71G+
0
- DODO252
- Pokročilý člen
- Dátum registrácie: 03 Máj 2008, 00:00
- Vek: 30
mne zase na monitori ACER neviem teraz presny typ prestal jednoducho ist ani sa nedal zapat ... a mne len povyfukovalo elektrolyty v zdorji vymenil som ich oprava stala cca evro , ale aj tak vtedy som potreboval PC tak som kupil novy monitor lebo nemal som kde kupit tie kondiky ... tak teraz mam dva ...
0
- a4tech
- Okoloidúci
- Dátum registrácie: 20 Nov 2008, 00:00
- Vek: 136
Re: Monitor LCD
Ahoj, nesmejte sa, každý sa učí až do smrti.
O čo ide? neviem či môžem merať Monitor aj bez pripojeného LCD a ako odskúšam podsvietenie?
Ďakujem
No a teraz sa do mňa puste....
O čo ide? neviem či môžem merať Monitor aj bez pripojeného LCD a ako odskúšam podsvietenie?
Ďakujem
No a teraz sa do mňa puste....
0
- psichac
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 27 Okt 2009, 00:00
- Vek: 31
chceš odskúšať podsvietenie bez pripojeneho LCD?myslim že by malo isť...resp aspoň umňa to šlo..aj celkovo riadiaca doska nabehla bez pripojeneho panelu..takže aano
invertor odskúšaš tak že na jeho vstup (hned na vstup ako su tranzistory kde ide +12 a najdi este minus) tak tam das 12V. POKIAL sa jedna o samokmitajuci invertor s 2SC5707..pokial su tam FETy spínané IO tak asi nijak..
invertor odskúšaš tak že na jeho vstup (hned na vstup ako su tranzistory kde ide +12 a najdi este minus) tak tam das 12V. POKIAL sa jedna o samokmitajuci invertor s 2SC5707..pokial su tam FETy spínané IO tak asi nijak..
0
zaujimáš sa o DVB-T alebo DXing všeobecne? klikni sem a dozvieš sa viac
-->FTP server<--||diskusia k FTP serveru||zase tie tvoje komentare...
Inak som Rado
Inak som Rado
Takhle to nezkoušej, nepůjde to.psichac napísal:chceš odskúšať podsvietenie bez pripojeneho LCD?myslim že by malo isť...resp aspoň umňa to šlo..aj celkovo riadiaca doska nabehla bez pripojeneho panelu..takže aano
Tranzistory 2SC5707 netvoří samokmitající invertor, ale jsou pouze jako spínací tranzistory řízené ze spec. IO. Totéž platí o FET.
0
- psichac
- Ultimate člen
breta a čo tu?nijaký IO tu neni a ide to..
http://www.danyk.wz.cz/ccfl.html
ten integráč tam je vo vačšine preto aby riadil PWMkom FET krorý spína bud plus alebo minus práve do tej schémy hore...
takže tak...
keby som to nemal v ruke nenapisal by som to...
http://www.danyk.wz.cz/ccfl.html
ten integráč tam je vo vačšine preto aby riadil PWMkom FET krorý spína bud plus alebo minus práve do tej schémy hore...
takže tak...
keby som to nemal v ruke nenapisal by som to...
0
Inak som Rado
Inak som Rado
psichac
Já neříkám, že nejde udělat invertor se samokmitajícím 2SC5707.
Tady se ale řeší tovární monitor LCD, a já jsem se v těchto monitorech s tím nesetkal.
Budu rád, když se pokusíš najít schema nějakého LCD monitoru, kde je takto invertor zapojen.
EDIT
Teď jsem se díval na konkrétní schema a musím se ti omluvit, měl jsi pravdu.
Prosím o karmu mínus.
Já neříkám, že nejde udělat invertor se samokmitajícím 2SC5707.
Tady se ale řeší tovární monitor LCD, a já jsem se v těchto monitorech s tím nesetkal.
Budu rád, když se pokusíš najít schema nějakého LCD monitoru, kde je takto invertor zapojen.
EDIT
Teď jsem se díval na konkrétní schema a musím se ti omluvit, měl jsi pravdu.
Prosím o karmu mínus.
0
- psichac
- Ultimate člen
"tovární monitor LCD"
to myslíš ako priemyselný alebo bežnú spotrebku?
aj by som sem upol datasheet z spotrebneho monitoru BENQ Q7C3 (FP767) ale má viac ako 2MB a nepovolí ho,tak prikladám printscreen...je to tam vidno ako je to zapojene vedla trafakov...
takto podobne to je aj v druhom monitore čo mám AVIXE 17" ,tam je to riešené na samostatnom plošáku a FETom je spínaná mínusová vetva (tu je plusová), bohužial k nemu dokumentáciu nemám a nemám ani odfotený ten plošák...
to myslíš ako priemyselný alebo bežnú spotrebku?
aj by som sem upol datasheet z spotrebneho monitoru BENQ Q7C3 (FP767) ale má viac ako 2MB a nepovolí ho,tak prikladám printscreen...je to tam vidno ako je to zapojene vedla trafakov...
takto podobne to je aj v druhom monitore čo mám AVIXE 17" ,tam je to riešené na samostatnom plošáku a FETom je spínaná mínusová vetva (tu je plusová), bohužial k nemu dokumentáciu nemám a nemám ani odfotený ten plošák...
0
Inak som Rado
Inak som Rado
- psichac
- Ultimate člen
aha...nevadí,v pohode...je to tu ak by to niekto potreboval náhodou...ono, popravde ja som sa zatial stretol len s takýmto typom invertora,viem že je aj ten čo spomínaš ty, že tam je normálny riadiaci obvod ktorý spína priamo FETy pri trafe ale len som ho videl, nemal som osobnu skusenosť,zatial...
0
Inak som Rado
Inak som Rado
-
- Stály člen
- Dátum registrácie: 12 Apr 2008, 00:00
- Vek: 42
Ahojte, nechcem zakladat novu temu lebo moja otazka ide priamo k veci...
Mam pokazeny monitor LCD BENQ Q920W
popis zavady
po zapnuti do siete sa nic nedeje, po zapnuti tlacidlom pod panelom zasvieti asi na sekundu na zeleno a vypne sa..
vymenil som nejake kondiky v zdroji, ale zavada pretrvava, niektore kondiky som len premeral merakom a tvarili sa ok...
ked odpojim od zdroja LED panel vratane podsvietenia tak led ostane po zapnuti svietit na zeleno
ked pripojim podsvietenie opat monitor vie trvalo ostat zapnuty a svieti mu podsvietenie... chvilu trosku bzuci ale za par sekund je ticho a po chvili sa prepne na oranzovo lebo nema signal...
ak pripojim LCD panel tak po zapnuti sa vypina
co by to mohlo byt? hladat chybu v zdroji, alebo na doske ovladacej elektroniky?
dakujem za kazdy napad.
Mam pokazeny monitor LCD BENQ Q920W
popis zavady
po zapnuti do siete sa nic nedeje, po zapnuti tlacidlom pod panelom zasvieti asi na sekundu na zeleno a vypne sa..
vymenil som nejake kondiky v zdroji, ale zavada pretrvava, niektore kondiky som len premeral merakom a tvarili sa ok...
ked odpojim od zdroja LED panel vratane podsvietenia tak led ostane po zapnuti svietit na zeleno
ked pripojim podsvietenie opat monitor vie trvalo ostat zapnuty a svieti mu podsvietenie... chvilu trosku bzuci ale za par sekund je ticho a po chvili sa prepne na oranzovo lebo nema signal...
ak pripojim LCD panel tak po zapnuti sa vypina
co by to mohlo byt? hladat chybu v zdroji, alebo na doske ovladacej elektroniky?
dakujem za kazdy napad.
0
- psichac
- Ultimate člen
hmm na ten typ mi nič nenašlo, určite si ho dobre opísal?
zrejme je chyba v LCD paneli,na tom tenkom plošáku do ktorého ide LVDS z hlavnej riadiacej dosky, zrejme zas odídená keramika, daj dole kryt zo zadu a premeraj pípakom prechod medzi 5V a GND,prípadne to odfot...alebo zmeraj ake napatie lezie do panela z dosky,ako sa to správa.
zrejme je chyba v LCD paneli,na tom tenkom plošáku do ktorého ide LVDS z hlavnej riadiacej dosky, zrejme zas odídená keramika, daj dole kryt zo zadu a premeraj pípakom prechod medzi 5V a GND,prípadne to odfot...alebo zmeraj ake napatie lezie do panela z dosky,ako sa to správa.
0
Inak som Rado
Inak som Rado
-
- Stály člen
pardon typ je BENQ G920W
no elektronika s panelom je prepojena plochym flexi kablom
panel som rozobral, je tam schovana drobna elektronika ziadne velke suciastky, vsetko SMD...
neviem kde namerat veci co si pisal
no elektronika s panelom je prepojena plochym flexi kablom
panel som rozobral, je tam schovana drobna elektronika ziadne velke suciastky, vsetko SMD...
neviem kde namerat veci co si pisal
0
- psichac
- Ultimate člen
hod sem foto (čo najbližšie,konektoru ,ostatku (makro napr)) a tiež skús zmerať to napatie čo ide do panelu z riadiacej dosky (kde sú vstupné konektory D-SUB/DVI)
0
Inak som Rado
Inak som Rado
-
- Stály člen
Fotky celych plosakov som spravil cez rezim makro, su dost velke takze externy odkaz...
Zdroj a riadiaca časť: http://uloz.to/xEze18t7/lcd-zip
LCD panel: http://uloz.to/x7vC7YNX/lcd1-zip
Zdroj a riadiaca časť: http://uloz.to/xEze18t7/lcd-zip
LCD panel: http://uloz.to/x7vC7YNX/lcd1-zip
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 15 Odpovedí