Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Moderátori: mirosne, Moderátori
Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Zdravím ,elektrikárov ktorích nepoteší len pohlad na pekne osadenú a fungujúcu DPS,ale aj na chutne a pekne pripravené jedlo,či už od svojej blízkej krajšej polovičky,ale aj svoj vlastný výrobok.
Kedže sa tu občas vynorí gurmánska téma v rôznych sekciách,rozhodol som sa že založím jednu, ktorá sa bude týkať tentoraz ,,bastlenia v kuchyni".Zo skúsenosti viem ,že fajnšmekrov je tu dosť a určite sa niekto pridá a nezapadne to prachom.
Nie je to ešte moja ,,provokačná nočná hodina, ale na rozbehnutie dám niečo , čo som ubastlil nedávno a možno trochu inšpirujem aj iných.
Tentoraz sú to moje špeciálne UTOPENCE.
Ja si recepty vymýšlam sám a málokedy si ich zapíšem, takže takmer každý experiment je originál,pretože to záleží od momentálneho zloženia a množstva ovocia či zeleniny,ktoré sa v danom čase vyskytnú v okolí kredenca
Nedávno som objavil pikantné špekačky a hoci už mám na tieto kvázi mäsové výrobky dosť velkú averziu,ale ešte patrili do konzumovatelnej skupiny,tak som z nich urobil utopence.
Použil som: špekačky,cibulu,zelenú papriku, hrubostennú farebnú papriku,zavárané zelené korenie v slanom náleve,
octový nálev trochu dosladený štipkou cukru,sol,provensálske bylinky,lyžičku olivového oleja,strúčik cesnaku, bobkový list
sušenú feferonku alebo čili, štipku rýchlosoli.
Špekačky nakrájame podla vlastnej chuti na kolieska alebo mesiačiky,prípadne narežeme po povrchu na malé štvorčeky.Ak sú príliš mastné,popicháme ich vidličkou a dáme ich povariť,aby sa trochu vytopili,pretože pri sterilizácii sa masť vyplaví a nevyzerá pekne.
Ak ich chceme na rýchle použitie, tak dáme len rovno čerstvé.
Špekačky poukladáme striedavo s nakrájanou cibulou a paprikou do vhodného pohára,vložíme celý alebo pokrájaný feferon,alebo baraní roh, a zalejeme nálevom.
Do nálevu s octu a vody, dáme povariť bobkový list,provensálske bylinky,cesnak,osolíme,dáme štipku rýchlosoli,aby sa udržala farba,, mäsa,"/ale ak nechceme chémiu tak netreba,pri oslave po pár poldeci to aj tak nikto nezbadá/ a pridáme trochu oleja.Povaríme asi 5 minút a teplým nálevom zalejeme obsah pohárov.Zavíčkujeme a necháme asi pol hodinu sterilizovať, ak chceme, aby vydržali dlhšie./čo sa asi tiež málokedy podarí/.Mne osobne najviac chutí ten rôsol, ktorý sa vytvorí pomedzi.
Samozrejme, každý si to upraví podla svojej chuti a na druhýkrát si skoriguje ingrediencie po svojom.
Kedže sa tu občas vynorí gurmánska téma v rôznych sekciách,rozhodol som sa že založím jednu, ktorá sa bude týkať tentoraz ,,bastlenia v kuchyni".Zo skúsenosti viem ,že fajnšmekrov je tu dosť a určite sa niekto pridá a nezapadne to prachom.
Nie je to ešte moja ,,provokačná nočná hodina, ale na rozbehnutie dám niečo , čo som ubastlil nedávno a možno trochu inšpirujem aj iných.
Tentoraz sú to moje špeciálne UTOPENCE.
Ja si recepty vymýšlam sám a málokedy si ich zapíšem, takže takmer každý experiment je originál,pretože to záleží od momentálneho zloženia a množstva ovocia či zeleniny,ktoré sa v danom čase vyskytnú v okolí kredenca
Nedávno som objavil pikantné špekačky a hoci už mám na tieto kvázi mäsové výrobky dosť velkú averziu,ale ešte patrili do konzumovatelnej skupiny,tak som z nich urobil utopence.
Použil som: špekačky,cibulu,zelenú papriku, hrubostennú farebnú papriku,zavárané zelené korenie v slanom náleve,
octový nálev trochu dosladený štipkou cukru,sol,provensálske bylinky,lyžičku olivového oleja,strúčik cesnaku, bobkový list
sušenú feferonku alebo čili, štipku rýchlosoli.
Špekačky nakrájame podla vlastnej chuti na kolieska alebo mesiačiky,prípadne narežeme po povrchu na malé štvorčeky.Ak sú príliš mastné,popicháme ich vidličkou a dáme ich povariť,aby sa trochu vytopili,pretože pri sterilizácii sa masť vyplaví a nevyzerá pekne.
Ak ich chceme na rýchle použitie, tak dáme len rovno čerstvé.
Špekačky poukladáme striedavo s nakrájanou cibulou a paprikou do vhodného pohára,vložíme celý alebo pokrájaný feferon,alebo baraní roh, a zalejeme nálevom.
Do nálevu s octu a vody, dáme povariť bobkový list,provensálske bylinky,cesnak,osolíme,dáme štipku rýchlosoli,aby sa udržala farba,, mäsa,"/ale ak nechceme chémiu tak netreba,pri oslave po pár poldeci to aj tak nikto nezbadá/ a pridáme trochu oleja.Povaríme asi 5 minút a teplým nálevom zalejeme obsah pohárov.Zavíčkujeme a necháme asi pol hodinu sterilizovať, ak chceme, aby vydržali dlhšie./čo sa asi tiež málokedy podarí/.Mne osobne najviac chutí ten rôsol, ktorý sa vytvorí pomedzi.
Samozrejme, každý si to upraví podla svojej chuti a na druhýkrát si skoriguje ingrediencie po svojom.
0
Naposledy upravil/-a 5ko v 12 Jún 2012, 22:25, upravené celkom 2 krát.
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
No 5ko vyzerá to perfektne. Si sa s tým riadne pobavil. To by si mal posielať aj na ochutnávku
0
- zawin
- Administrátor
- Príspevky: 2644
- Dátum registrácie: 17 Júl 2006, 00:00
- Vek: 34
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
Dobra tema
Dnes idem vyrabat syr tak potom mozem hodit foto
Dnes idem vyrabat syr tak potom mozem hodit foto
0
Sú dve veci, ktoré sú nekonečné - vesmír a ľudská hlúposť. Ale s vesmírom som si ešte nie celkom istý. /Einstein/
- Thales
- Ultimate člen
- Príspevky: 13834
- Dátum registrácie: 07 Okt 2008, 00:00
- Bydlisko: White Hill, Prague
- Vek: 42
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
5ko - kde jsou naměřené parametry? Když nemáš parametry tak dodej alespoň ochutnávku
0
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
nejake screeny z osciloscopu alebo analyzatoru by sa zisli ))
Dufam ze to chuti tak perfektne ako to vyzera !!
Dufam ze to chuti tak perfektne ako to vyzera !!
0
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
5ko , Bukovského na teba, trošku cirkevného fanatizmu o zdravej výžive
0
osvitka: http://tinyurl.com/7e58nul
pec: http://tinyurl.com/zr3gw8t
maska: http://tinyurl.com/hodwv79
leptanie: http://tinyurl.com/gpsgq6g
prekovy: http://tinyurl.com/zr48jn2
pec: http://tinyurl.com/zr3gw8t
maska: http://tinyurl.com/hodwv79
leptanie: http://tinyurl.com/gpsgq6g
prekovy: http://tinyurl.com/zr48jn2
- jenda23
- Ultimate člen
- Príspevky: 5779
- Dátum registrácie: 27 Jún 2008, 00:00
- Bydlisko: Česká Třebová
- Vek: 33
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
A jak řekl klasik..Pepé je výbornej kuchař a až ochutnáš ty jeho sýryzawin napísal:Dobra tema
Dnes idem vyrabat syr tak potom mozem hodit foto
0
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
recept ?5ko napísal:Zdravím ,elektrikárov ktorích nepoteší len pohlad na pekne osadenú a fungujúcu DPS,ale aj na chutne a pekne pripravené jedlo,či už od svojej blízkej krajšej polovičky,ale aj svoj vlastný výrobok.
Kedže sa tu občas vynorí gurmánska téma v rôznych sekciách,rozhodol som sa že založím jednu, ktorá sa bude týkať tentoraz ,,bastlenia v kuchyni".Zo skúsenosti viem ,že fajnšmekrov je tu dosť a určite sa niekto pridá a nezapadne to prachom.
Nie je to ešte moja ,,provokačná nočná hodina, ale na rozbehnutie dám niečo , čo som ubastlil nedávno a možno trochu inšpirujem aj iných.
Tentoraz sú to moje špeciálne UTOPENCE.
0
Kto sa veľa pýta , veľa vie.
PS: ZOCHOVA ŤA POCHOVÁ
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
ja som dnes ukuchtil toto.. skladane zemiaky: vrstva zemiakovych koliesok, potom vrstva krkovicky a potom vrstva zemiakov, vsetko pokorenene a zaliate slahackovou smotanou... jednoduche, chutne , syte
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
Split, nie čo podobné robievame aj my keď chodíme do ZV ku bývalému spolužiakovi zo strednej na chatu... olej trochu na plech, zemiaky, klobáska, zemiaky, klobáska po prípade ku tomu slaninka či iné mäsové maškrty ešte zemiačky. Potom už len rôzne koreniny. Do trúby a zjesť.
No a základ na dlhé debaty pri dobrej flaške ako vyšitý .
No a základ na dlhé debaty pri dobrej flaške ako vyšitý .
- jenda23
- Ultimate člen
- Príspevky: 5779
- Dátum registrácie: 27 Jún 2008, 00:00
- Bydlisko: Česká Třebová
- Vek: 33
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
U nás se tomu řiká americký brambory
0
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
- Wili
- Ultimate člen
- Príspevky: 1699
- Dátum registrácie: 13 Sep 2010, 00:00
- Bydlisko: Praha - CR
- Vek: 34
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
Minuly vikend mali vo vypredaji kacku tak som si upiekol urobil som aj zemiakove "knedlicky"... inak robim normalne parene knedle, niekedy robim taketo gulky a niekedy medajlonky, ktore este oprazim na masle, ale to uz je vela roboty okolo toho potom
Ked chcete mam aj kopec inych "mnamiek" pofotenych
EDIT: inak super tema, rad varim
Ked chcete mam aj kopec inych "mnamiek" pofotenych
EDIT: inak super tema, rad varim
0
- jenda23
- Ultimate člen
- Príspevky: 5779
- Dátum registrácie: 27 Jún 2008, 00:00
- Bydlisko: Česká Třebová
- Vek: 33
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
moje karburátorky
0
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
Mám rad varenie na otvorenom ohni.
Cibuľa, cesnak, huby a bravčovina.
Cibuľa, cesnak, huby a bravčovina.
0
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
Limonáda bazy čierneho (černého bezu) Sambucus nigra
recepty sú rôzne: na 4 l vody cukor 200 g až 400 g, citrón 1 až 2, kvetov 1-10, zaliate horúcou vodou alebo studenou, hotové do druhého dňa alebo za 9 dňov...
1. Kvety trhané v poludňajšej horúčave - najviac vonia
2. Kvety neumývať, iba vybrať chrobáčikov, ak sú.
3. Kvety (6 až 10 aj viac) vložiť do veľkej fľaše 4 a viac litrov
4. V 4 až 5 litroch vody rozmiešať a rozpustiť približne 400 g cukru a naliať do fľaše
5. Z veľkého citróna (prípadne 2 malých) bez kôry jednotlivé dieliky napcháme tiež do fľaše. Bez kôry, kôra je chemicky ošetrená a brrrr.
6. Fľašou zakývame a cez hrdlo natiahneme mikroténovú fóliu a urobíme do nej malú dierku.
7. Položíme na svetlé miesto a necháme prírodu robiť svoje dielo. Každý deň flašou mierne obsah pomiešame. Kvety mierne hnednú a sú v hornej časti tekutiny.
8. Po troch, štyroch dňoch limonádu ochutnáme a potom každý deň - je silnejšia a silnejšia. Nalievame cez sieťku, cedník. Po 7 až 9 dňoch slijeme do flaš a dáme do chladničky
9. účinky: limonáda chutí a ak je chladená, je osviežujúca a v noci sa po nej dobre spí a človek má pocit tepla. Ak si dáte šláftruňk (decinku na dobrú noc), dobre sa spí aj tým, ktorí majú starosti.
recepty sú rôzne: na 4 l vody cukor 200 g až 400 g, citrón 1 až 2, kvetov 1-10, zaliate horúcou vodou alebo studenou, hotové do druhého dňa alebo za 9 dňov...
1. Kvety trhané v poludňajšej horúčave - najviac vonia
2. Kvety neumývať, iba vybrať chrobáčikov, ak sú.
3. Kvety (6 až 10 aj viac) vložiť do veľkej fľaše 4 a viac litrov
4. V 4 až 5 litroch vody rozmiešať a rozpustiť približne 400 g cukru a naliať do fľaše
5. Z veľkého citróna (prípadne 2 malých) bez kôry jednotlivé dieliky napcháme tiež do fľaše. Bez kôry, kôra je chemicky ošetrená a brrrr.
6. Fľašou zakývame a cez hrdlo natiahneme mikroténovú fóliu a urobíme do nej malú dierku.
7. Položíme na svetlé miesto a necháme prírodu robiť svoje dielo. Každý deň flašou mierne obsah pomiešame. Kvety mierne hnednú a sú v hornej časti tekutiny.
8. Po troch, štyroch dňoch limonádu ochutnáme a potom každý deň - je silnejšia a silnejšia. Nalievame cez sieťku, cedník. Po 7 až 9 dňoch slijeme do flaš a dáme do chladničky
9. účinky: limonáda chutí a ak je chladená, je osviežujúca a v noci sa po nej dobre spí a človek má pocit tepla. Ak si dáte šláftruňk (decinku na dobrú noc), dobre sa spí aj tým, ktorí majú starosti.
0
- jenda23
- Ultimate člen
- Príspevky: 5779
- Dátum registrácie: 27 Jún 2008, 00:00
- Bydlisko: Česká Třebová
- Vek: 33
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
jojo to je dobrý taky to dělám, aj sirup z bezu je dobrej, a sušený bezinky stavěj..teda jen sračku ale občas je to dar od boha
0
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
u nás francúzske zemiakyjenda23 napísal:U nás se tomu řiká americký brambory
0
Kto sa veľa pýta , veľa vie.
PS: ZOCHOVA ŤA POCHOVÁ
- jenda23
- Ultimate člen
- Príspevky: 5779
- Dátum registrácie: 27 Jún 2008, 00:00
- Bydlisko: Česká Třebová
- Vek: 33
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
šak su blbé, už se mi míchá hovno z krví taky to sou u nás francouzský
0
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
Já měl dneska nějaký dobrý oběd. Kuřecí se sýrem a broskví. Dělá se jednoduše:
Dojdu k počítači, přiložím kartu, naťukám tam jaký chcu oběd a na druhý den mi ho ta paní dá
Dojdu k počítači, přiložím kartu, naťukám tam jaký chcu oběd a na druhý den mi ho ta paní dá
0
- jenda23
- Ultimate člen
- Príspevky: 5779
- Dátum registrácie: 27 Jún 2008, 00:00
- Bydlisko: Česká Třebová
- Vek: 33
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dneska pochutilo... resp.recepty
A funguje to tak i při vylučování?
0
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky