SVETELEKTRO

31. augusta 2013   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Zamknite to bez kľúča


SOS electronic s.r.o.

Elektromagnetické dverné zámky sa dajú veľmi jednoducho prepojiť s takmer akýmkoľvek prístupovým alebo bezpečnostným systémom.

Zvykli sme si, že elektromagnetické zámky sú bežnou súčasťou vstupných dverí do rôznych budov a kancelárií. Na trhu je viacero typov takýchto zámkov, najčastejšie sú súčasťou zárubne. Každý typ má svoje prednosti aj zápory, z určitého pohľadu sú univerzálnejšie tak povediac „externé“ typy, ktoré sa dajú ľahko primontovať k akýmkoľvek dverám bez nutnosti zásahu do dvernej konštrukcie. Aj takéto typy nájdete v našej ponuke – Y280 a Y350.

Y280 a Y350 sú masívne zámky pozostávajúce z modulu s elektromagnetom a kovovej platničky z magneticky vodivého materiálu, ktorá sa priskrutkuje na dvere (obyčajne na vrchnú časť). Po privedení napájania sa v elektromagnete vytvorí magnetické pole dostatočne silné na to, aby udržalo dvere zavreté. Sila, ktorú by bolo treba vynaložiť na otvorenie dverí je veľmi veľká (2800/3500N) a za bežných okolností nie je možné takto zamknuté dvere otvoriť „silou“. Pozitívom je, že kovová platnička obsahuje aj dorazovú plošku s pružinou tlmiacou zvuk pri zatváraní.

Predstaviteľom zámku na zabudovanie je v našej ponuke typ Y100S. Pracuje na princípe vysúvania kovového kolíka, preto je aj v tomto prípade prídržná sila veľmi vysoká, limitovaná najmä konštrukciou dverí. Veľkým plusom zámku Y100S je, že zámok už obsahuje bezpečnostný senzor proti predčasnej aktivácii zámku. Po privedení napájania na zámok sa „nič nestane“ – zámok sa aktivuje až po priblížení platničky s malým magnetom (súčasťou dodávky), t.j. až keď sú dvere zavreté. Všetky tri typy fungujú na 12V, typy Y280 a Y350 môžu byť napájané aj na 24V (celkový príkon ostáva približne konštantný).

V prípade záujmu prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

 

Výhody / vlastnosti:

  1. univerzálne elektromagnetické zámky
  2. použiteľné na akékoľvek dvere, typy Y280 a Y350 aj bez zásahu do konštrukcie dverí
  3. prídržná sila až 2800/3500N (Y280/Y350)
  4. napájanie 12/24V DC (Y100S len 12V)

 

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár