SVETELEKTRO

16. septembra 2014   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Skúste ísť ľahšou cestou


SOS electronic s.r.o.

Embedded moduly možno prekvapia aj Vás svojím prínosom a celkovou úsporou nákladov.

Ako vieme „embedded module" je dosť široký pojem a môže predstavovať výkonný mikropočítač s vlastným OS, ale môže to byť aj podstatne jednoduchší modul s mikrokontrolérom a perifériami, ktorý však vo výsledku stále dokáže pridať značnú funkcionalitu koncovému zariadeniu.

Typickými predstaviteľmi užitočných modulov, ktoré pridajú veľa, bez veľkých nákladov, sú tzv. quick start moduly spoločnosti Embedded Artists. Ich prínos spočíva v hotovej „odladenej“ DPS obsahujúcej napr. v prípade modulu LPC4088 QuickStart Board (EA-QSB-016) samotný mikrokontrolér (Cortex- M4), pamäť, radič displeja a mnoho rozhraní ako napr. Ethernet, USB, UART, SPI, CAN, PWM, Analog In/Out, I2C, XBee kompatibilný konektor a ďalšie.

Zvlášť pri malých a stredne veľkých výrobných sériách spočíva prínos aj v tom, že ide o skutočne odladené riešenie s garantovaným rozsahom pracovných teplôt, dôkladnou ESD ochranou a hlavne – podporené širokou škálou vývojových prostriedkov (zadarmo). V prípade riešenia problémov, je stále možné kontaktovať zákaznícku podporu spoločnosti a veľa tipov pre úspešné využitie, zdrojových kódov a knižníc je možné nájsť priamo na stránkach výrobcu. Modul LPC4088 nie je len „doska so súčiastkami“. Je to výkonný modul charakteristický aj týmito vlastnosťami:
 

● platforma open source C/C++ s veľkou komunitou

● online kompilátor

● USB drag-n-drop programovanie

● CMSIS-DAP debug programovanie

● most (bridge) UART/USB


Vo výrobnom portfóliu spoločnosti Embedded Artists nájdete veľa šikovných modulov. V prípade záujmu o akýkoľvek modul od tejto spoločnosti, kontaktuje firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

 

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár