SVETELEKTRO

4. marca 2012   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Zjednodušte si vývoj USB zariadení hotovými súbormi od FTDI


SOS electronic s.r.o.

FTDI rozširuje ponuku firmvéru a zdrojových kódov pre Vinculum-II, ktoré umožňujú podstatné skrátenie času vývoja.

Špecialista na USB riešenia Future Technology Devices International Limited (FTDI) uviedol ďalšie komponenty do svojej rodiny prekompilovaných ROM súborov pre kontroléry Vinculum-II (VNC2) USB host/device. Tieto súbory je možné naprogramovať priamo do čipu VNC2 a využiť ich na vykonanie základných operácií prenosu dát medzi bežnými interfejsmi. Interfejsové možnosti zahŕňajú SPI, UART, USB host a USB device, s dátovými operáciami ako veľkokapacitné úložisko (mass storage), interfejsové zariadenie pre ovládanie (human interface devices), a zariadenia komunikačnej triedy (communication device class – CDC). Toto poskytuje vývojovým inžinierom hotové softvérové riešenie, ktoré môže byť okamžite implementované a tým umožňuje kratší vývoj a rýchlejšie uvedenie výrobku na trh.

Nové FTDI ROM súbory sú:


● SPI master to UART – premostenie VNC2 UART na VNC2 SPI master pre ovládanie SPI slave zariadení. Prenos dát je možný v oboch smeroch.



● SPI slave to USB memory bridge – premostenie USB pamäťového zariadenia (Flash drive), pripojeného k USB host portu VNC2, na rozhranie SPI.



● A SPI master to USB human interface device (HID) – premostenie zariadenia triedy USB HID (ako napr. klávesnica alebo myš), pripojeného k USB host portu VNC2, na rozhranie SPI.



● A UART to communication device class (CDC) modem – premostenie CDC zariadenia, pripojeného k USB host portu VNC2, na rozhranie UART, s prenosom dát oboma smermi.



● A UART to FT232 host – premostenie zariadenia triedy FT232/FTxxx class, pripojeného k USB host portu VNC2, na rozhranie UART.



● A UART to USB HID Class Host – premostenie zariadenia triedy HID, pripojeného k USB host portu VNC2, na rozhranie UART.



● A UART to USB Memory – premostenie pamäťového zariadenia USB, pripojeného k USB host portu VNC2, na rozhranie UART.

Každý z prekompilovaných súborov obsahuje aj zdrojový kód, čo umožňuje užívateľom ďalej ho modifikovať a rozšíriť. Súčasťou je aj kompletná dokumentácia a aplikačné poznámky, užitočné pre implementáciu súborov.


Nové ROM súbory je možné stiahnuť zdarma na adrese:

https://www.ftdichip.com/Firmware/Precompiled.htm

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár