SVETELEKTRO

1. februára 2024   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Náradie a príslušenstvo značky PROXXON


TME s.r.o.

Prierez ponukou dostupnou v katalógu TME

Vysoká kvalita a presnosť výrobkov PROXXON je dobre známa nielen nadšencom, domácim majstrom alebo modelárom, ale aj mnohým profesionálom. Teraz sú výrobky tejto značky k dispozícii v katalógu TME!

Značka PROXXON je nemecká spoločnosť špecializujúca sa na výrobu ručného náradia, elektrického náradia, stolárskych strojov a príslušenstva pre dielne a modelárstvo. Spoločnosť PROXXON je známa svojimi vysokokvalitnými výrobkami, precíznym spracovaním a inovatívnymi riešeniami, ktoré prispeli k jej uznaniu medzi profesionálmi aj amatérskymi majstrami.

Keďže niektorí môžu poznať spoločnosť PROXXON len ako dodávateľa elektrického náradia, prinášame vám prehľad celého sortimentu tejto spoločnosti vrátane všetkých produktových skupín.

V tomto článku sa venujeme trom okruhom:

  • Kľúče, skrutkovače, zveráky a iné ručné náradie
  • Najdôležitejšie skupiny elektronáradia PROXXON
  • Originálne, značkové príslušenstvo a doplnkové produkty

Náradie a súpravy ručného náradia

Už na začiatku je potrebné zdôrazniť, že hoci sa všetky výrobky PROXXON vyznačujú precíznym spracovaním, nie všetky sú určené na precíznu prácu sensu stricto. V sortimente dodávateľa je napríklad veľká skupina nástrčných kľúčov, nástrojov, ktoré sa zvyčajne používajú na práce s motormi alebo strojmi. Dodávajú sa v montážnych verziách 1/4, 3/8 a 1/2 palca. V skutočnosti ide o jednu z najpočetnejších skupín výrobkov dodávateľa – zahŕňa nielen ergonomické kľúče vybavené hustými račňami (na urýchlenie práce v stiesnených priestoroch), ale aj rad samotných nástrčných kľúčov: základné nástrčné hlavy, imbusové hlavy, 12-bodové hlavy, ako aj nástavce Phillips, Torx® alebo Pozidriv, a dokonca aj špecializované na manipuláciu so zapaľovacími sviečkami. Podobný široký výber nájdete v sekcii kľúčov. Tu si môžete zakúpiť položky zo série SlimLine (robustné, pevné, úzkoprofilové ploché kľúče, dostupné aj v súpravách a uhlových verziách) a zo série Speeder/MicroSpeeder, ktorá zahŕňa univerzálne kľúče s otvoreným koncom s jemným odstupňovaním aretačného mechanizmu (napr. 72 zubov na otáčku).

 

Momentový skrutkovať MicroClick MC5 s nástavcom na bity 1/4 palca.

Kľúče

Skrutkovače

Zveráky

Spomedzi skrutkovačov PROXXON treba osobitne spomenúť momentové náradie, ktoré umožňuje vykonávať opravy a údržbu presných zariadení bez rizika poškodenia jemných mechanických súčiastok. Okrem týchto špecializovaných nástrojov obsahuje sortiment dodávateľa aj „obyčajné“ skrutkovače (varianty s plochými, krížovými, šesťhrannými čepeľamiatď.) a modely na elektroinštalačné práce (v kombinácii so skúšačkou alebo prispôsobené na prácu s napätím do 1000 V AC).

Kategória ručného náradia zahŕňa aj jedny z vlajkových produktov značky, zveráky. Tie sa vyznačujú nielen svojou presnosťou, ale aj rozmanitosťou – zákazníci si môžu vybrať medzi strojnými a zámočníckymi modelmi, pevne pripevnenými k pracovnému stolu pomocou skrutiek alebo pomocou svorky na okraji stolovej dosky. K dispozícii sú aj nástroje upevnené na guľôčkovom kĺbe, ktoré umožňujú voľnú, optimálnu orientáciu obrobku. Zveráky dodávateľa uspokoja potreby nielen modelárov, ale aj zlatníkov, elektronikov a mnohých ďalších profesií.

 

Elektronáradie

Ponuka elektrického náradia PROXXON je taká široká, že sa tu zameriame na všeobecný prehľad sortimentu. Tieto výrobky sú všeobecne rozpoznateľné a podrobne popísané v dokumentácii výrobcu (k dispozícii na stiahnutie na tme.eu).

V prvom rade tu treba spomenúť miniatúrne vŕtačky (niekedy označované ako minibrúsky). Napájané zo siete prostredníctvom špeciálneho meniča. Majú variabilnú reguláciu otáčok od 5000 do 20000 ot/min. Ide o ľahké náradie, vo vybraných prípadoch dokonca kompaktné (približne veľkosti spájkovačky), vybavené pružnými káblami, čo zaručuje vynikajúcu ergonómiu práce, v mene ktorej nebola obetovaná životnosť zariadenia.

Miniatúrne vŕtačky

Brúsky

Frézky

Lupienkové píly

Mnohé elektrické náradie PROXXON, aj v stolových verziách, sa vyznačuje malými rozmermi, pretože ide o výrobky určené na precízne úlohy. Hoci tu treba zdôrazniť, že to nie je pravidlom: frézky alebo vŕtačky výrobcu sú k dispozícii vo variantoch „plnej veľkosti“ a možno ich úspešne používať na bežné dielenské práce (nemenej presné, ale vo väčšom rozsahu). Okrem toho ponuka TME zahŕňa napr. vyrezávacie nástroje, leštičky alebo brúsky prispôsobené predovšetkým potrebám modelárov, výrobcov prototypov (vrátane elektronických zariadení, napr. IoT), manufaktúr vyrábajúcich špecializované mechanické súčiastky. Sortiment PROXXON je určený aj pre maliarskych majstrov, zámočníkov a dokonca aj na gravírovanie.

Gravírovanie

Kotúčové píly

Stolové a prenosné leštičky

Vŕtačky

Kategória elektrického náradia zahŕňa náradie, ako sú spájkovačky, olejové čerpadlá a rezačky polystyrénu, t. j. veľmi špecializované zariadenia. Okrem toho: mnohé z tu uvedených výrobkov sa dodávajú kompletné s praktickými ochrannými/prepravnými kuframi z odolného plastu. Súpravy obsahujú aj základné príslušenstvona reguláciu a napájacie zdroje (AC/DC, 12V DC) vybavené charakteristickým konektorom používaným dodávateľom. Náhradné napájacie zdroje je možné zakúpiť v kategórii príslušenstva nižšie.

 

Príslušenstvo k elektronáradiu

 

Krížový stôl uľahčuje strojové obrábanie.

Originálne príslušenstvo pre elektrické náradie PROXXON možno rozdeliť na doplňujúce výrobky a spotrebný materiál. Do prvej skupiny patria zdroje(sieťové) alebo nožné spínače, ale aj doplnkové mechanické vybavenie ako krížové stoly, skľučovadlá, stojany, svorky, niektoré určené na použitie s konkrétnymi modelmi zariadení, ale v mnohých prípadoch univerzálne (v rámci sortimentu výrobcu).

Spotrebné komponenty PROXXON zahŕňajú široký sortiment kefiek, fréz (vrátane diamantových fréz na sklo a keramiku), brúsnych kameňov a špecializovaných kotúčov (rezanie, brúsenie, leštenie). Ide o viacúčelové výrobky, niektoré špecializované na obrábanie tvrdých kovov, hliníka, zlata, plastov. Väčšina týchto výrobkov je namontovaná na stopkách s priemerom 2,35 mm, vďaka čomu sú vhodné na použitie s elektrickým náradím iných obľúbených značiek

 

Text spracovala spoločnosť Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

https://www.tme.eu/sk/news/library-articles/page/56498/naradie-a-prislusenstvo-znacky-proxxon/

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár